Hjem > H > Hvor Er Skjetten?

Hvor er Skjetten?

Skjetten er en tettbebyggelse på Skedsmo i Lillestrøm kommune i Viken fylke. Bebyggelsen ligger mellom E6 og Strømmen, og den grenser i sørvest til Lørenskog. Skjetten utgjør en del av den sammenhengende bebyggelsen østover fra Oslo med 10 000 innbyggere.

Les mer

Ta dette i betraktning, hvilken by er skjetten i?

Skjetten er et større sted i Lillestrøm kommune i Akershus i Viken fylke med rundt 10 000 innbyggere. Stedet inngår i tettstedet Oslo. Hvilken by er minst i Norge? Nærøy kommune vedtok i 2002 å gi Kolvereid (1 722 innbyggere i 2020) bystatus, og ble med det Norges minste by (noe den fortsatt er).

Og et annet spørsmål, hva er nordnorges største by?

SSB opererer med en teknisk tettstedsdefinisjon som medfører at Tromsø, Nord-Norges største by, fordeles over tre forskjellige tettsteder: Tromsø, Tromsdalen og Kvaløysletta. Også, hvilken by er norges største? Dette er Norges 20 største byer:

Oslo (1 043 168) Bergen (265 470) Stavanger/Sandnes (229 911) Trondheim (191 771)

Hva regnes som Oslo?

Oslo tettsted

Tettstedet er det sammenhengende bebygde området (tettbygd areal) i Oslo samt nabokommunene Asker, Bærum, Lier, Lillestrøm, Lørenskog, Nittedal, Nordre Follo og Rælingen. Tettstedet Oslo har 1 043 168 innbyggere per 1. januar 2021.
Man kan også spørre hva regnes som stor-oslo? Betegnelsen brukes om Oslo og 30 kommuner i Oslos omland. Boligstrøkene og næringslivsområdene i Stor-Oslo har Oslo tettsted som sentralsted for varemarked og offentlig tjenesteyting. I Stor-Oslo er særlig samarbeidet om kollektivtransport og veinett beregnet for dagpendlere viktig.

Angående dette, hvordan er landskapet rundt oslo?

Fra et høydeområde i Nordmarka i nord skråner landskapet sørover til et lavland som omkranser det innerste av Oslofjorden. I øst reiser Ekeberg seg med en bratt skrent over dette lavlandet, som ofte kalles Oslogryta. Landskapsformene er for en stor del betinget av berggrunnen og den geologiske historien. Derav, hva regnes som tettbygd strøk? Tettbebyggelse eller tettbygd strøk/område er en praktisk betegnelse på et område som har kort avstand mellom bygninger, og da særlig bolighus.

Hva betyr det at et område har tett bosetting?

Som tettbebygd område regnes i Norge alle husgrupper med minst 200 innbyggere, dersom avstanden mellom husene normalt ikke overstiger 50 meter. Men skjønnsmessig kan det tillates at avstanden er større når det gjelder husgrupper innen et større tettsteds influensområde.

By Kassie Ciraulo

Hvorfor funker ikke Apple Pencil? :: Hvor mange tettsteder i Norge?
Nyttige lenker