Hjem > H > Hvor Ofte Trippelvaksine?

Hvor ofte trippelvaksine?

Alle personer som er grunnvaksinert mot difteri, tetanus, kikhoste og polio bør få en oppfriskningsdose hvert 10 år.

Les mer

Når skal vaksiner fornyes?

Ikke alle vaksinene du får som barn, gir beskyttelse livet ut. Folkehelseinstituttet anbefaler derfor at voksne tar vaksiner mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio omtrent hvert tiende år. Immuniteten etter vaksinering som spedbarn og i barnealder avtar gradvis i voksen alder og bør derfor gjentas. Dessuten, hvor dødelig var kopper? Kopper var anslått å ha en dødelighet på mellom 20 og 60 %. Det siste tilfellet av naturlig forekommende kopper var i Somalia i 1977. Mange overlevende ble blinde på ett eller begge øyne, grunnet infeksjoner i hornhinnene.

Også, hvilke to sykdommer er utryddet?

I 1980 ble kopper erklært utryddet. Koppevaksinen er riktignok verdens hittil største suksesshistorie for vaksiner, men andre sykdommer som polio og meslinger kan også komme til å bli utryddet. Polio er lammelse som rammer barn eller unge voksne. Også, hvordan ble kopper utryddet? Det er antatt at 400.000 døde av kopper hvert år i Europa på 1700-tallet og at det på 1900-tallet døde mellom 300 og 500 millioner i verden. Det ble utviklet vaksine mot koppene i 1796, og sykdommen ble erklært utryddet i 1980. Viruset er imidlertid ikke utryddet. Det er lagret i et laboratorium i USA og et i Russland.

Og et annet spørsmål, hvorfor tar man stivkrampesprøyte?

Stivkrampe (tetanus) er en potensielt dødelig bakterieinfeksjon som smitter gjennom forurensede sår. Vaksine er et viktig tiltak for å forebygge mot stivkrampe. Hvorfor får vi omgangssyke? Omgangssyke er et folkelig begrep for smittsom mageinfeksjon, som i de aller flest tilfeller skyldes virusinfeksjon. Sykdommen varer normalt fra noen få dager til en ukes tid, og den smitter lett. Virusinfeksjon i tarmen er en vanlig årsak til diaré og oppkast.

Du kan også spørre hvordan blir man smittet av rotavirus?

Rotavirus er årsak til om lag halvparten av tilfellene med diaré og oppkast blant sped- og småbarn. Viruset smitter svært lett. Vanlig smittemåte er at barnet putter hånden i munnen etter at det har tatt på noe som er forurenset med rotavirus. Viruset skilles ut i avføringen både før, under og etter sykdomsperioden. Dessuten, hvilke sykdommer får vi vaksine mot? Alle barn som er bosatt i Norge tilbys vaksinasjon mot 12 sykdommer: Rotavirussykdom, difteri, stivkrampe, kikhoste, hepatitt B, infeksjon med Haemophilus influenzae type b (Hib), poliomyelitt, meslinger, kusma, røde hunder, pneumokokksykdom og humant papillomavirus (HPV).

Og et annet spørsmål, hva er tetravac?

Tetravac er en vaksine (DtaP-IPV-vaksine). Vaksiner benyttes for å beskytte mot smittsomme sykdommer. Den blir gitt som primærvaksinasjon hos spedbarn, og som påfyllingsdose hos barn som fikk denne vaksinen eller en liknende vaksine da de var yngre.

By Elrod Scholer

Kva for politiske Straumar er det som pregar første del av 1900 talet kvifor vinn nynorsken så mange nye brukarar tidleg på 1900 talet? :: Når ble det slutt på Koppevaksine i Norge?
Nyttige lenker