Hjem > H > Hvordan Starte Sin Egen Radiokanal?

Hvordan starte sin egen radiokanal?

For å starte internettradio trenger du bare å registrere deg som kringkaster hos Medietilsynet.

Les mer

Folk spør også hvordan få dab radioen til å virke?

få DABradioenradio

Slik fikser du dårlig DAB-mottak

  1. Sjekk antennen.
  2. Bruk automatisk frekvenssøk.
  3. Oppdater kanallisten.
  4. Husk at det er to DAB-nett.
  5. Ikke alle tuneller har dekning ennå
Derav, hvorfor er det vanligere å bruke fm enn am? AM betegner disse frekvensområdene. Den viktigste fordele med FM er at kvaliteten for det overførte signalet kan forbedres ved å øke deviasjonen, og dermed båndbreddeforbruket. Ved FM-kringkasting brukes en kanalavstand på 100kHz, som er mye mer enn de 9 kHz som ble brukt ved AM-kringkasting.

Folk spør også hvorfor benyttes det ulike frekvenser til å overføre signaler?

Moderne teknologi bruker i stadig større grad radiobølger med høyere frekvens og kortere bølgelengde. Det må da være kort avstand mellom sender og mottaker. Når avstandene er lengre, må frekvensen være lavere og bølgelengden lengre. Hvordan funker radiobølger? En radiobølge blir laget når et elektron akselererer med en frekvens som ligger innenfor radiofrekvensdelen av det elektromagnetiske spekter. Når en radiobølge går gjennom en ledning, forårsaker denne en elektrisk spenning som kan bli omformet til lyd eller andre signaler som inneholder informasjon.

Kan man bruke FM radio?

Stadig flere av oss opplever at NRK-kanalene, P4 og RadioNorge forsvinner fra eteren. Årsaken er at vi bruker en FM-radio, og myndighetene har bestemt at de riksdekkende radiokanalene ikke lenger skal benytte FM-båndet etter 2017. Også, hva skal fm-båndet brukes til? Piratsendinger på FM-båndet prioriteres derfor ikke alltid så høyt, sier Heimdal. Frekvensavdelingen skal holde frekvensspekteret rent. Det kan være radiostøy og frekvensbruk uten tillatelse i for eksempel mobilnettet, nødnettet, nødkanaler til sjøs, værradar, navigasjon og andre tjenester som benytter frekvenser.

Hva er fordelen med å bruke DAB teknologi framfor FM-nettet?

Ved bytte fra FM til DAB vil mange oppleve en renere lyd med færre forstyrrelser. DAB gjør det også mulig å overføre ekstra informasjon til lytteren – mange får opp kanalens navn, programledere og hvilken melodi som spilles. Derav, hva er forskjellen på dab og dab+ radio? Hva er forskjellen på DAB og DAB+?

– DAB+ er en videreutvikling av DAB. DAB+ ble lansert på verdensmarkedet i 2007 og er den tekniske standarden som Europa tar i bruk. DAB+ er kort fortalt en teknologi som gir plass til dobbelt så mange kanaler som DAB i de samme sendenettene.

Hvem har ansvaret for DAB?

Det er Statens Vegvesen som har ansvaret for denne utbyggingen. To riksdekkende DAB-nett forsyner landet med digitale radiosignaler.

By Maller Artega

Hvordan smøre langrennski? :: Når stenger FM-nettet?
Nyttige lenker