Hjem > N > Når Stenger Fm-Nettet?

Når stenger FM-nettet?

Norge er det første, og per 2022 det eneste landet i verden som slokket det riksdekkende FM-nettet.

Les mer

Derav, når fikk vi fm radio?

I 1954 ble den første FM-senderen satt i drift på Voss. FM krevde flere sendere og mer kompliserte mottakere, men lydkvaliteten var bedre. Det tok 25 år før FM-senderne dekket mesteparten av Norge, og virkelig tok over for langbølgesendingene. I denne perioden fikk radioen konkurranse fra fjernsynet. Er det FM radio i Norge? Radio i Norge

De mest kjente teknologiene for å distribuere radioinnhold i Norge er digital radio (DAB) og analog radio (FM). FM og DAB krever en frekvenstillatelse fra Nkom, i motsetning til nettradio og podcast hvor innholdet lastes ned på blant annet mobiltelefon eller en nettside.

Du kan også spørre hvordan fungerer fm?

Med lydkringkasting som eksempel kan prinsippet enkelt forklares på denne måten: Radiosenderen sender ut en radiobølge, en bærebølge, med høyt svingetall eller frekvens, typisk rundt 100 MHz (megahertz) eller 100 millioner svingninger i sekundet. Hva skjer med FM radio? Men selv om FM-nettet slukkes fra 11. januar, er det ikke slik at FM-båndet blir dødt fra denne datoen. Det er de riksdekkende stasjonene som forsvinner, og norske lokalradiostasjoner fortsetter sine sendinger på FM-nettet. I første omgang vil 215 nærradioer fortsette å sende på FM-båndet fram til 2022.

Hvorfor skiftet vi fra FM radio til DAB radio?

Det er det flere grunner til vi går over til DAB, men den viktigste er kan oppsummeres slik: Mer innhold til flere. Med DAB går Norge fra å ha 5 riksdekkende kanaler til 30! Digitaliseringen gjør det mulig å skreddersy innhold til ulike publikumsgrupper. Dessuten, når var den første radiosendinga i norge? Tidlige radiosendinger i Norge

Høsten 1923 gikk de første norske radiosendingene på lufta. I 1925 startet faste radiosendinger i regi av Telegrafverket og det private selskapet Kringkastingsselskapet. Radiosendingene inneholdt mye musikk.

Derav, når ble den første radioen oppfunnet?

I 1896 tok Guglielmo Marconi ut det som av og til er ansett å være verdens første patent for radio med det britiske patent nr. 12039, Forbedringer i sending av elektriske impulser og signaler og i disses apparater. Tilsvarende, hva er en dab radio? Ei stor sak i medielandskapet i 2017 er overgangen til DAB-radio. FM-sendingar blir avløyste av digitale radiosendingar over heile landet. DAB står for det engelske Digital Audio Broadcasting – 'digital lydkringkasting'. Den tekniske utviklinga gjer at ein no lagar og sender ut radioprogram digitalt.

Hvilke norske radiokanaler finnes?

KanalStørste eiereOppstart
NRK P2Den norske stat1984
NRK P3Den norske stat1993
NRK KlassiskDen norske stat1995
NRK Alltid NyheterDen norske stat1997

By Raynor Alveraz

Hvordan starte sin egen radiokanal? :: Hva gikk språkdebatten på 1800 tallet ut på?
Nyttige lenker