Hjem > H > Hvordan Smøre Langrennski?

Hvordan smøre langrennski?

Det er lurt å legge på en grunnvoks først, og husk at det er kun i festesonen du skal påføre smøringen. Man legger på voks ved å gni litt og litt utover sålen med små, presise bevegelser. Når grunnvoksen er påført, skal denne varmes med et smørejern (ca. 100 grader).

Les mer

Angående dette, kan man bytte feller på felleski?

Når de gamle skifellene blir synlig slitte og gir både dårligere glid og dårligere feste, er det på tide å skifte. Eller dersom fellene blir fulle av smuss og smøringsrester fra løypa. Dersom man lagrer skiene i varme omgivelser over lengre tid, kan limet også tørke ut. Også, hvordan bruke swix glide wax? Slik påfører du Swix HS Flytende glider:

  1. Spray glideren i glidsonen på skiene dine.
  2. Gni glideren inn i sålen med en filtkort.
  3. La tørke i ca 15 minutter.
  4. Du er klar for nye rekorder på ski!

Hvordan velge skilengde?

Valg av klassiske langrennsski:

Enkel huskeregel - kroppshøyde pluss 15-25 cm. Når du skal velge skilengde til barn og junior er det viktig å tenke at barna skal vokse ut av skien og ikke inn i skien. Kortere ski er lettere å håndtere enn for lange.
Hvordan få bedre gli på smørefrie ski? Du skal sette skiene inn med glidevoks for å få dem til å gli godt og samtidig beholde fuktigheten i sålen. Dette gjelder også smørefrie ski. I tillegg må det selvsagt også legges på festesmurning på vanlige ski, sier Nilsen.

Hvordan se man om ski er smørefri?

I dag er det litt mer å velge mellom, men den varianter med mønster i sålen er fortsatt det vi regner som «en smørefri ski». Slike ski har et «skjellmønster» under festesonen, som gir feste. Et slikt mønster finner man på veldig mange rimeligere barneski og mange har et forhold til slike ski fra før. Angående dette, hvilken skismøring skal jeg velge? Rød voks: Passer når det er +/- 2 grader fra 0. Fiolett voks: Passer fra -1 til +4 grader. Blå voks: Passer for -3 og nedover til -15 grader, Grønn voks: Passer det er kaldere enn -15 grader.

Kan man skøyte med Felleski?

Fellene er enkle å sette på og ta av, enten du gjør det hjemme før skituren eller ute i løypa. Disse fellene egner seg spesielt godt for aktive og mosjonister som ønsker å bruke felleskiene til staking eller kort og godt ønsker enda bedre glid. Hvor lange klassisk ski? Generelt bør voksne skiløpere ha klassiske ski som er 20-30 cm lengre enn kroppslengden (ca. 5-10 cm for skøyteski). Barn og juniorer bør ha klassiske ski som er 5–20 cm lengre enn kroppslengden (0–10 cm for skøyteski). Dette er altså grunnregelen.

I forhold til dette, hvordan preppe nye felleski?

Før skituren kan du spraye SWIX Skin Care rett på fellen, og gni lett inn med papir. Dra papiret forfra og bakover. På denne måten impregnerer du fellene slik at smuss og møkk i sporet ikke fester seg. Det hindrer også fellene fra å ise.

By Seltzer Sontheimer

Hvor lang tid tar det å få noe fra Zalando? :: Hvordan starte sin egen radiokanal?
Nyttige lenker