Hjem > H > Hvem Drifter Dab?

Hvem drifter DAB?

Radio i Norge

De store nasjonale og regionale aktørene har gjennomført en overgang til DAB, mens lokalradio sender både på DAB og FM. For mer informasjon om overgangen til digital radio, og Stortingets beslutninger for radio i Norge, se Stortingsmelding 24 (2014-2015).

Les mer

Tilsvarende, når ble dab lansert?

DAB er tatt i bruk i en rekke land og er den teknologien som bransjeorganisasjonen Den europeiske kringkastingsunion (EBU) anbefaler for digital kringkasting av radio. I Norge startet de første prøvesendingene med DAB i 1995, og i 2011 besluttet Stortinget å slukke FM-nettet. Tilsvarende, hvem slukket lyset fm? - Det stemmer ikke at ingen land følger etter, Sveits har besluttet å slukke sitt FM-nett innen senest 2024, sier Hoel.

Tilsvarende, hvordan fungerer fm?

Med lydkringkasting som eksempel kan prinsippet enkelt forklares på denne måten: Radiosenderen sender ut en radiobølge, en bærebølge, med høyt svingetall eller frekvens, typisk rundt 100 MHz (megahertz) eller 100 millioner svingninger i sekundet. Hva er en DAB radio? Ei stor sak i medielandskapet i 2017 er overgangen til DAB-radio. FM-sendingar blir avløyste av digitale radiosendingar over heile landet. DAB står for det engelske Digital Audio Broadcasting – 'digital lydkringkasting'. Den tekniske utviklinga gjer at ein no lagar og sender ut radioprogram digitalt.

Også, hvem er ansvarlig for dab?

DAB I TUNNEL

Alle veitunneler med FM-dekning skal få DAB-dekning. I tillegg blir det DAB i nye tunneler over 500 meter. Utbygging pågår og skal være ferdig innen FM-nettet slukkes. Det er Statens Vegvesen som har ansvaret for denne utbyggingen.
I forhold til dette, hvorfor skiftet vi fra fm radio til dab radio? Det er det flere grunner til vi går over til DAB, men den viktigste er kan oppsummeres slik: Mer innhold til flere. Med DAB går Norge fra å ha 5 riksdekkende kanaler til 30! Digitaliseringen gjør det mulig å skreddersy innhold til ulike publikumsgrupper.

Så, hvordan virker en dab antenne?

DAB-sendingene sendes med vertikal polarisasjon. Antennen må følgelig monteres vertikalt i vinduet, ellers tar den bare mot resultanten av signal og reflekser. Bilens chassis er en del av antennen. Derfor har vindusantenner som regel en liten tapebit som skal limes på metall. Når fikk vi DAB i Norge? DAB-sendingene i Norge startet i DAB i 1995. Enkelte radiostasjoner begynte å sende i DAB+ 2013 og 2014. NRK sine kanaler vil alle være i DAB+ fra 11. januar 2017.

Også, hvem innførte dab i norge?

- Ivaretar alle berørte. Lederen for Digitalradio Norge sier følgende til Larsens spissformulering om at DAB i Norge blir innført av «gutteklubben Grei»: — Etter en grundig og åpen debatt, fikk vi i 2011 en plan for overgangen til digitalradio som alle politiske partier, bortsett fra Fr. p., har sluttet seg til.

By Dwaine

Når kom den første radioen? :: Kan Elkjøp ta med gammel vaskemaskin?
Nyttige lenker