Hjem > N > Når Kom Den Første Radioen?

Når kom den første radioen?

I 1896 tok Guglielmo Marconi ut det som av og til er ansett å være verdens første patent for radio med det britiske patent nr. 12039, Forbedringer i sending av elektriske impulser og signaler og i disses apparater.

Les mer

Ta dette i betraktning, hva er am og fm?

Frekvensmodulasjon, ofte bare kalt FM, er en modulasjonsmetode som er mye brukt for radiosignaler. I frekvensmodulasjon styrer signalet som skal overføres frekvensen til bærebølgen, i motsetning til amplitudemodulasjon (AM), der amplituden til bærebølgen styres av signalet. Også, hvorfor er det vanligere å bruke fm enn am? AM betegner disse frekvensområdene. Den viktigste fordele med FM er at kvaliteten for det overførte signalet kan forbedres ved å øke deviasjonen, og dermed båndbreddeforbruket. Ved FM-kringkasting brukes en kanalavstand på 100kHz, som er mye mer enn de 9 kHz som ble brukt ved AM-kringkasting.

Hvorfor benyttes det ulike frekvenser til å overføre signaler?

Moderne teknologi bruker i stadig større grad radiobølger med høyere frekvens og kortere bølgelengde. Det må da være kort avstand mellom sender og mottaker. Når avstandene er lengre, må frekvensen være lavere og bølgelengden lengre. Dessuten, hvor brukes dab? Innføring av DAB i Norge

De første DAB+-sendingene startet i 2010. DAB+ er anbefalt som teknisk standard av den Europeiske Kringkastingsunionen (EBU). Fra slukkingen av sendinger på FM-nettet for de nasjonale radiokanalene, samt de kommersielle radiokanalene i storbyene, i 2017, går sendingene på DAB+.

Derav, hvilke kanaler på dab radio?

KanalStørste eiereDistribusjon
Radio RockBauer MediaDAB+
KissBauer MediaDAB+
Radio Norsk PopBauer MediaDAB+
Radio VinylBauer MediaDAB+
Deretter, hva er forskjellen på dab og dab+? Hva er forskjellen på DAB og DAB+?

– DAB+ er en videreutvikling av DAB. DAB+ ble lansert på verdensmarkedet i 2007 og er den tekniske standarden som Europa tar i bruk. DAB+ er kort fortalt en teknologi som gir plass til dobbelt så mange kanaler som DAB i de samme sendenettene.

Hvordan få DAB radio i bilen?

Den vanligste måten for å få DAB radio i bilen er å montere et DAB+ adapter. Dab-adapteret kobles til bilens eksisterende stereoanlegg og gir deg mulighet til å høre på DAB radio. Hva er fordelen med å bruke DAB teknologi framfor FM-nettet? Ved bytte fra FM til DAB vil mange oppleve en renere lyd med færre forstyrrelser. DAB gjør det også mulig å overføre ekstra informasjon til lytteren – mange får opp kanalens navn, programledere og hvilken melodi som spilles.

Kan man bruke FM antenne på DAB?

Mange hevder at det er dårlig dekning på DAB-nettet. Men det er ofte feil. Det er antennene som er for dårlige. Eksperter sier at bilens gamle, utvendig FM-piskantenne i kombinasjon med et nytt norskutviklet produkt, er det som gir optimale DAB-forhold.

By Tailor Navita

Når gikk Fana inn i Bergen? :: Hvem drifter DAB?
Nyttige lenker