Hjem > E > Er Det Lovpålagt Å Melde Flytting?

Er det lovpålagt å melde flytting?

Etter folkeregisterloven § 6-1 har man plikt til melde fra til skattekontoret hvis man flytter til en annen kommune. Dette må man gjøre innen åtte dager etter flyttingen. Ifølge den gamle folkeregisterloven kunne man straffes med bøter hvis man ikke meldte fra om flytting.

Les mer

Dessuten, hvor lenge kan jeg oppholde meg i danmark?

Hvis du ikke er nordisk statsborger, men er statsborger i et EU-land, et EØS-land eller Sveits, kan du fritt oppholde deg i Danmark i tre måneder. Hvis du leter etter arbeid under oppholdet, kan du være i landet i seks måneder. Hvis du ønsker å bli lenger i Danmark, kan du søke om et registreringsbevis. Er det dyrt å bo i Danmark? Hvor dyrt er Danmark å bo i? Danmark ble rangert som nummer fem på listen over verdens dyreste land å bo i i 2020. Danmark blir ofte referert til som et av de dyreste landene i verden, og dets rangering på en 2020-indeks over levekostnadene i land rundt om i verden ser ut til å reflektere dette.

Tilsvarende, hvordan registrere seg i folkeregisteret?

Du melder flytting ved selv å møte opp på et skattekontor (folkeregistermyndigheten) i landet. Husk at du må bestille time for å melde flytting. Dersom du flytter til Norge sammen med familien din, er det viktig at alle familiemedlemmene personlig møter opp på skattekontoret. Følgelig, hvem kan sjekke folkeregisteret? Både som privatperson og offentlig myndighet kan du søke om utlevering av folkeregisteropplysninger.

Tilsvarende, hva står i folkeregisteret?

Folkeregisteret omfatter nøkkelopplysninger om alle personer som er eller har vært bosatt i Norge. Her melder du flytting, at du gifter deg eller dødsfall, endrer navn og bestiller attester. Dessuten, hvordan få bekreftelse på bostedsadresse? Bostedsattest kommer på papir med stempel og signatur. Attesten sendes til din folkeregistrerte adresse. Du kan forvente at det tar inntil to uker pluss postgang før du får attesten.

I forhold til dette, kan ektefeller ha ulik bostedsadresse?

Svar: I utgangspunktet er det ingenting i veien for at dere kan bo på forskjellige adresser. Ekteskapet som institutt bygger likevel på en forutsetning om at dere bor sammen. Det gjøres derfor oppmerksom på at hver av dere vil ha rett til å ta ut øyeblikkelig skilsmisse dersom samlivet har vært avbrutt i minst to år. Tilsvarende, kan man ha co adresse? Du kan legge til eller endre postadresse og c/o hvis du ønsker at posten fra det offentlige skal sendes til en annen adresse enn til den folkeregistrerte adressen din. Dette gjelder også om du bor i utlandet. Du kan ikke ringe oss for å endre postadresse.

Folk spør også hvordan melde flytting uten bankid?

Ulike måte å melde adresseendring til Folkeregisteret?

  1. Send inn skjema som du kan skrive ut ved fullføring av Flytteportalens adresseendringstjeneste, signert og med kopi av legitimasjon.
  2. Personlig oppmøte på ditt lokale skattekontor.
  3. Elektronisk via Altinn.no. Les mer om dette på Skatteetaten.no.

By Aeneas

Hvordan koble sammen Messenger med Facebook? :: Kan man flytte til et annet land?
Nyttige lenker