Hjem > K > Kan Man Flytte Til Et Annet Land?

Kan man flytte til et annet land?

Du må melde flytting når du skal oppholde deg i utlandet i minst seks måneder. Skatteetaten avgjør om du skal registreres som utvandret i Folkeregisteret. Last ned og fyll ut skjemaet flyttemelding til utlandet og send det til Skatteetaten, tidligst 14 dager før du reiser.

Les mer

Du kan også spørre når skal man endre folkeregistrert adresse?

Hvis du skal flytte, må du sende flyttemelding til Folkeregisteret. Flyttemeldingen må du sende tidligst 31 dager før og senest 8 dager etter du har flyttet. Hvordan bli folkeregistrert i Danmark? Nordiske statsborgere

Du har rett – men ikke plikt – til å bli folkeregistrert hvis du skal være i Danmark i mer enn tre måneder. Du må ta med deg pass eller annen legitimasjon til Borgerservice (hvis du ikke er dansk statsborger og flytter til hovedstadsområdet, kan du imidlertid melde flytting på nettet.

Følgelig, hvor kan jeg finne min folkeregistrerte adresse?

Slik kan du be om å få se personopplysninger om deg selv

  1. logge deg inn og sende en forespørsel om hva du ønsker opplysninger om eller.
  2. sende et brev til oss og skriv hva du ønsker opplysninger om: Skatteetaten, Postboks 3200, Grønland 0134 OSLO.
Hva menes med bostedsadresse? En person registreres med bosted der vedkommende regelmessig tar sin døgnhvile. En person som tar sin døgnhvile skiftevis på to eller flere steder, registreres med bosted der vedkommende tar sin overveiende døgnhvile i løpet av enhver tolvmånedersperiode.

Hvor lenge kan en norsk statsborger oppholde seg i utlandet?

Du kan ikke bo i utlandet i mer enn to år

Opphold på under to måneder per kalenderår regnes ikke som opphold i utlandet. Hvis du oppholder deg i Norge sammenhengende i 15 måneder, kan du på nytt oppholde deg i utlandet i inntil to år.
Hvor lenge kan man være borte fra Norge? Når du er medlem av folketrygden som bosatt i Norge, kan du oppholde deg i utlandet i inntil 12 måneder i strekk, og fortsatt være medlem av folketrygden. Men dersom du skal oppholde deg i utlandet i mer enn 12 måneder, mister du medlemskapet ditt i folketrygden.

Kan norsk statsborger bo i utlandet?

Dersom du er norsk statsborger så beholder du ditt norske statsborgerskap selv om du flytter til utlandet og ikke lenger er folkeregistrert bosatt i Norge. Angående dette, hva er postens flyttehjelp? Postens Flyttehjelp er en tilleggstjeneste til adresseendring og en tjeneste hvor du mottar mange gode tilbud. Vi ønsker at Flyttehjelpen skal gjøre det enklere for deg når du flytter. Du får gratis postkasseskilt og gode tilbud på varer og tjenester i området du flytter til: Lokal- og riksaviser.

Hva kan skje om man ikke melder flytting?

Hva skjer om du ikke melder flytting? Dersom du ikke blir registrert på nytt bosted i løpet av en måned, skal du registreres uten fast bosted i kommunen. Du kan også ilegges bot dersom flytting ikke meldes.

By Byrn

Er det lovpålagt å melde flytting? :: Er det lov å ha 2 jobber?
Nyttige lenker