Hjem > E > Er Yrkesskadeforsikring Lovpålagt?

Er yrkesskadeforsikring lovpålagt?

Alle arbeidsgivere (det vil si enhver som har noen i sin tjeneste) må tegne yrkesskadeforsikring for sine arbeidstakere. Yrkesskadeforsikring tegnes hos private forsikringsselskap. Forsikringen skal gi erstatning for skader og sykdommer påført i forbindelse med jobb, uten hensyn til om noen har skyld i skaden.

Les mer

Derav, er innboforsikring lovpålagt?

Alle som leier eller eier en bolig, må ha en innboforsikring. Ellers kan du risikere hundretusenvis av kroner i tap. Eier du bil, må du ha ansvarsforsikring. Eier eller leier du bolig, må du ha innboforsikring Så enkelt er det. Hva dekkes av yrkesskadeforsikring? Yrkesskadeforsikringa skal dekke tap, utgifter og eventuell erstatning i samband med sjukdom eller skade som er påført i arbeidssamanheng. Yrkesskadeforsikring gjeld for yrkesskade og yrkessjukdom som er definert i folketrygdlova.

Hvilke andre forsikringer i tillegg til tjenestepensjon og yrkesskadeforsikring kan bedrifter tilby til sine ansatte?

Yrkesskadeforsikring

  • Yrkesskadeforsikring. Yrkesskadeforsikringen gir erstatning ved ulykke og sykdom som påføres i arbeid, på arbeidsstedet i arbeidstiden.
  • Annen ulykke og Annen sykdom.
  • Behandlingsforsikring.
  • Reiseforsikring.
  • Syk.
  • Sykelønn.
  • Alvorlig sykdom.
  • Kollektiv ulykke.
Hvilke ytelser en yrkesskadeforsikring skal omfatte etter loven? Yrkesskadeforsikringen skal dekke lidt tap, tap i framtidig erverv og utgifter som skaden antas å påføre skadelidte i framtiden. Hvis skadelidte har fått varig og betydelig skade av medisinsk art, skal det gis særskilt ménerstatning.

Ta dette i betraktning, hvor mye koster yrkesskadeforsikring?

Yrkesskadeforsikring koster i snitt 3.000 - 5.000 kroner i året per arbeidstaker, og det er arbeidsgiver som er ansvarlig for å tegne denne forsikringen. Faktiske kostnader kan imidlertid variere svært mye, og avhenger blant annet av bransje og risiko. Man kan også spørre er innboforsikring obligatorisk? 3. Innboforsikring. Eier du bolig, må du ha en innboforsikring. Dette beskytter deg ikke bare for innbrudd, men også for større skader knyttet til naturskader, vannlekkasjer eller brann.

Kan man ha 2 uføreforsikringer?

Du kan både være forsikret med et for høyt beløp og være dobbeltforsikret. Du bør jevnlig, for eksemepel én gang i året, gå gjennom dine forsikringer og forsikringsbehov. Hvor mye er det vanlig å ha i innboforsikring? Det finnes ingen enkel fasit på dette. Hvor mye forsikring du trenger avhenger helt av samlet verdi på det du eier og på hvilken standard du har. Tenk deg at det skjer en totalskade hjemme hos deg, og at alt du har må erstattes.

Og et annet spørsmål, skal yrkesskadeforsikring innberettes?

Skal ikke lovbestemt yrkesskadeforsikring innberettes? Nei, lovbestemt yrkesskade og lovbestemt yrkessykdom skal ikke beskattes. Er forsikringen utvidet derimot, skal den utvidede delen innberettes.

By Tristas

Er yrkesskadeforsikring skattepliktig? :: Hva er felles programfag?
Nyttige lenker