Hjem > H > Hvordan Melde Flytting?

Hvordan melde flytting?

Ulike måte å melde adresseendring til Folkeregisteret?

  1. Send inn skjema som du kan skrive ut ved fullføring av Flytteportalens adresseendringstjeneste, signert og med kopi av legitimasjon.
  2. Personlig oppmøte på ditt lokale skattekontor.
  3. Elektronisk via Altinn.no. Les mer om dette på Skatteetaten.no.

Les mer

Hva innebærer det å melde flytting?

En adresseendring er en melding eller beskjed om at du har flyttet eller endret adresse. Når du melder adresseendring på Flytteportalen sier du ifra til de selskapene og organisasjonene som du selv velger. På den måten kan de som har deg som kunde eller medlem oppdatere adresseinformasjonen om deg. Også, skal studenter melde flytting? Du velger selv om du vil melde flytting når du flytter hjemmefra for å gå på skole eller for å studere. Å melde flytting vil si at du endrer adressen din i Folkeregisteret. Vanligvis må du gjøre dette innen åtte dager etter at du har flyttet, men for deg som er elev eller student er dette helt frivillig.

I forhold til dette, skal studenter melde flytting til folkeregisteret?

Er du kommende student og skal flytte hjemmefra? Som student kan du velge om du vil endre adressen din i Folkeregisteret eller ikke. Vanligvis må du melde flytting til Folkeregisteret innen åtte dager etter at du har flyttet, men som student kan du selv velge om du ønsker å endre Folkeregistret adresse. I forhold til dette, er det lov å ha to adresser? Du kan ikke ha flere folkeregistrerte bostedsadresser, men du kan legge til en postadresse uten at det endrer din folkeregistrerte bostedsadresse. Postadressen blir da brukt av Skatteetaten og de fleste andre statlige myndigheter. Du må selv melde adresseendring til Posten for at all posten din skal komme frem.

Hvor lang tid tar det å melde flytting til Norge?

Alle som flytter til Norge fra utlandet eller til utlandet, mellom norske kommuner, eller innen samme kommune, plikter å gi melding til folkeregisteret innen 8 dager. Folkeregisteret er en del av skattekontoret. Når du flytter til Norge skal du møte opp på skattekontoret med gyldig legitimasjon og levere flyttemelding. Hvordan finne ut hvor man er folkeregistrert? Skatteetaten.no er ikke et søkbart register for adresse- og personopplysninger. Det er Skatteetaten som er ansvarlig for et oppdatert folkeregister, men på skatteetaten.no er det er ikke mulig å søke etter adresser og personopplysninger om andre. Du kan se dine opplysninger i Folkeregisteret på Min side.

Kan en ektefelle melde flytting?

På Skatteetaten sine nettsider kan du melde flytting til både Folkeregisteret og Posten samtidig. Dersom du skal flytte med hele familien, kan du melde dette inn samtidig. Familie regnes som ektefeller, partnere, samboere med felles barn eller andre barn du har et forelderansvar for. Folk spør også hvem kan få tilgang til folkeregisteret? Både privatpersoner, private virksomheter og offentlige virksomheter kan søke om å få opplysninger fra Folkeregisteret. Hvis du skal bruke opplysningene til forskning eller som privatperson, er fremgangsmåten litt annerledes: Utlevering til privatpersoner.

Så, hva er registrert om meg i folkeregisteret?

navn og adressen(e) du har i Folkeregisteret. fødselsnummeret ditt. når og hvor du er født. litt informasjon om dine foreldre, eventuelle barn og ektefelle.

By Norri Tennett

Hva koster et elektrisk punkt? :: Er det gratis å melde flytting?
Nyttige lenker