Hjem > H > Hvor Kan Man Levere Ødelagte Hvitevarer?

Hvor kan man levere ødelagte hvitevarer?

Lever ødelagt elektronikk i butikker som selger samme type produkt du skal levere inn eller til nærmeste gjenvinningsstasjon.

Les mer

Også, hvor kan jeg kaste ledninger?

Merk for øvrig at disse ikke bare skal kastes i søpla, men sorteres som el-avfall, så om du skal gjøre det helt korrekt, må du leverer det på nærmeste plass for el-retur; typisk en elektronikkbutikk eller den lokale søppelfyllinga. Hvor kaster man vaskemaskin? Forhandlere av elektriske og elektroniske produkter (EE-produkter) er ansvarlig for å informere kundene sine om at de tar imot gamle EE-produkter for gjenvinning. Dette betyr at du kan levere din gamle vaskemaskin til hvilken som helst Elkjøp-butikk, selv om du ikke skal kjøpe en ny.

Hvor kaster man magasiner?

Magasiner eller ukeblader kommer noen ganger pakket i plast. Plasten skal sorteres som plastemballasje, men selve magasinet kan sorteres som papir. Det samme gjelder melkekartongen som også skal i papirsøpla. Hva skjer med søppelet vi kaster? Dette skjer med avfallet: Avfallet går til energigjenvinning og forbrennes på ulike anlegg. Noe av avfallet sendes til Energigjenvinningsetaten i Oslo. Varmen som frigis ved forbrenning brukes til å produsere energi og fjernvarme.

Hvor kan man kaste tekstiler?

Tekstiler, klær og sko

  • Ødelagte tekstiler leveres til en tøyinnsamlingsboks eller nærmeste gjenvinningsstasjon. Skill gjerne i ulike poser, og merk posen med ødelagte tekstiler.
  • Det er ressurskrevende og miljøbelastende å produsere tekstiler.
Angående dette, hvor kan man kaste keramikk? Dette gjør du med knust keramikk og porselen

Glass som ikke er emballasje kastes i restavfallet, dette gjelder for eksempel keramikk og porselen. Pakk det godt inn først, så de som håndterer restavfallet ikke skader seg. Større gjenstander leveres på gjenvinningsstasjonen.

Ta dette i betraktning, hvor kan man kaste gassbeholdere?

Alle gassflasker kan leveres tilbake til forhandler eller som farlig avfall på gjenvinningsstasjon. Gassflasker bør aller helst returneres til forhandler, men kan også leveres som farlig avfall til gjenvinningsstasjonene. Kan man kaste ledninger i restavfall? Elektriske ledninger sorteres som ee-avfall.

Dessuten, er ledninger restavfall?

Gruppen store industrielle kabler er EE-avfall og skal sorteres som egen avfallstype. Vær oppmerksom på at noen typer kabler kan inneholde materialer, stoffer og forurensninger som gjør dem til farlig avfall. Ved tvil, må opphav, type kabler og forurensning dokumenteres.

By Lavona Auther

Hvor kaster man røykvarslere? :: Hvor kan jeg kjøpe lesebrett?
Nyttige lenker