Hjem > H > Hvor Er Det Lov Å Fly Med Drone?

Hvor er det lov å fly med drone?

I det gamle regelverket kan man fly opp til 120 meter, og da gjelder avstanden vertikalt rett ned under dronen. Nå gjelder det nærmeste punkt på bakken. Det vil si at du kan fly dronen på fjelltopper og over klipper, så lenge det er maks 120 meter til nærmeste landingspunkt.

Les mer

Er det lov å fly drone over andres eiendom?

- Utgangspunktet er at det er lov å fly droner, og det er ikke forbudt å fly over en annens eiendom eller filme andres eiendom. Hva er lov i naturreservat? Naturreservater representerer den strengeste formen for områdevern i Norge. Det er ikke tillatt å foreta seg noe som kan forringe verneverdiene. Et naturreservat kan totalfredes mot all virksomhet, tiltak og ferdsel. Ofte legges det restriksjoner på ferdselen dersom verneformålet er dyrelivet.

Du kan også spørre er droner miljøvennlig?

En drone vil som oftest være et rimeligere alternativ enn helikopter. De kan også være mer miljøvennlige. – De fleste droner går på strøm og setter derfor et betydelig mindre miljømessig fotavtrykk enn helikoptre som går på fossilt drivstoff. Er det forbudt å fly droner i alle naturvernområder? Alt fugle- og dyreliv er vernet mot forstyrrelser uansett hvor. I mange verneområder og nasjonalparker er dronebruk forbudt. Alt fugle- og dyreliv er vernet mot forstyrrelse og unødig jaging – uansett om det er i et verneområde eller utenom. Dette står i naturmangfoldloven som gjelder i hele Norge.

Dessuten, kan man skyte ned droner?

Flyoperativ inspektøri Luftfartstilsynet, Bente E. Heggedal, er imidlertid klar på at man ikke bare kan skyte ned eller skade en drone, uansett hvor mye den måtte irritere. — Det vil være selvtekt, og man bør heller gå i dialog, eventuelt kontakte politiet. Hva kreves for å fly drone? For å fly drone i Norge må du registrere deg på flydrone.no. Her forklarer vi hvordan du registrerer deg. Unntak for registrering gjelder bare hvis du flyr en drone under 250 gram uten kamera eller hvis dronen er tydelig merket som leketøy. Gå til flydrone.no for å registrere deg og ta nettkurs og eksamen.

Er det lov å fly drone i Trondheim?

Fra 1. januar 2021 må alle som skal fly droner som veier mer enn 250g eller har kamera være over 16 år og registrere seg hos Luftfartstilsynet. Droneoperatøren må merke dronene sine med sitt operatørnummer. Hvis dronen veier mer enn 250 gram, må man ta nettkurs og netteksamen i tillegg. Kan man fly drone i Norge? Hold minst 5 km avstand til lufthavner og fly aldri i nærheten av ulykkessteder. Fly alltid under 120 meter fra bakken og overhold gjeldene sikkerhetsavstander. Ta hensyn til andres privatliv og følg reglene for bruk av foto og video av andre personer, se datatilsynet.no.

Ta dette i betraktning, hvor mange naturreservater finnes i oslo?

Område/StedVernetypeVerneomfang/areal (dekar)
BlankvannLandskapsvernområde3 342
BleikøyaNaturreservat67,8
Drammensveien 106NaturminnePunktobjekt
DronningbergetNaturreservat76,5

By Palermo Holcey

Er det lov å bygge i naturreservat? :: Når trenger man drone sertifikat?
Nyttige lenker