Hjem > H > Hvordan Referere Til En Nettside?

Hvordan referere til en nettside?

Nettside

  1. I TEKSTEN:
  2. I LITTERATURLISTA: Merk deg at tittelen på nettsider ikkje skal skrivast i kursiv. Nettside med personleg forfattar: Ellingsen, B. (
  3. I ENDNOTE: Vel «Web page». Fyll ut felt for Author, Year, Title, Last update date (fyllast inn dersom publiseringssdato er oppgitt i tillegg til publiseringsår), evt.

Les mer

Hvordan bruke Kildekompasset?

Velg din referansestil, og klikk på boksen som passer best for den kilden du skal bruke. Se hvordan referansen skal se ut, og følg veiledningen for EndNote eller Zotero om du bruker et av disse verktøyene. Hvordan skrive i APA stil? APA-stil i løpende tekst

  1. to forfattere: oppgi begge forfatternes navn. Eksempel: Furseth og Everett (1997) – eller – (Furseth & Everett, 1997)
  2. tre forfattere eller flere: oppgi etternavn på første forfatter etterfulgt av et al.

Folk spør også hva er en muntlig kilde?

En muntlig kilde er en muntlig overlevering fra en person til en annen. I rekonstruksjonen og forståelsen av en begivenhet vil en ofte være avhengig av å snakke med folk som enten var til stede selv eller har fått kunnskap om begivenheten fra andre. Altså førstehåndskilder og annenhåndskilder. Hva er en levning kilde? En kilde kan også være en levning som forteller noe mer enn hva som står skrevet med ord; Da du kjørte inn i bilen med sykkelen din, måtte du fylle ut en ulykkesforklaring. Du brukte penn, men det regnet så skriften flyter litt.

Hva er en Førstehåndskilde?

I Historie skiller man mellom kilder som inneholder førstehåndsberetninger om de historiske hendelsene (førstehåndskilder) og kilder som inneholder beretninger som har 'andrehånds' informasjon. En førstehåndskilde er altså skrevet av en som selv har opplevd de historiske hendelsene. Hva er Tone? Forkortelsen TONE er en god huskeregel for krav til kilder: T står for troverdighet: «Kan jeg stole på informasjonen?» O står for objektivitet: «Er det nøytralt?» N står for nøyaktighet: «Er det presist nok?»

Hva er forskjellen på levning og beretning?

Om vi bruker kilder som beretninger bruker vi dem til å si noe om det som ligger utenfor konteksten kilden er skapt i. Oftest vil dette si at kilden sier noe om faktiske hendelsesforløp. Alle kilder er levninger, men ikke alle kan anvendes som beretninger. Tilsvarende, hva er levninger historie? Historien, som vi kjenner den, er egentlig en gjenfortelling basert på fragmenter overlevert oss fra fortida. Disse fragmentene kalles kilder og kan være alt fra bilder, film, lydbånd, brev (private og offentlige), aviser og plakater. Selv små frimerker og mynter kan være en kilde.

Ta dette i betraktning, hvordan sette opp en kildeliste?

Slik oppgir du kildene i kildeliste

Etternavn, Fornavn. (Utgivelsesår). Bokens tittel. Utgiversted: Forlag eller annen utgiver.

By Zaneski Timoteo

Kan man bruke gavekort på Vinmonopolet? :: Hvordan sitere fotnoter?
Nyttige lenker