Hjem > H > Hvordan Sitere Fotnoter?

Hvordan sitere fotnoter?

Fotnoter brukes når noe i teksten skal utdypes eller du skal henvise til en kilde. Når du bruker fotnoter setter du et tall etter teksten det skal refereres til. Selve fotnoten (kildehenvisningen) plasseres enten nederst på siden, i margen eller i slutten av teksten.

Les mer

Hvordan skille mellom like kilder?

Dersom du bruker flere kilder i samme setning kan disse settes i samme parentes, og du skiller dem med semikolon. Ulike forfattere: Kildene skal stå i alfabetisk rekkefølge. Hvordan referere til kilder Apa? APA-stil i den løpende teksten. I dette systemet skal kildehenvisningen settes i parentes i den løpende teksten. Henvisningen skal inneholde forfatter, utgivelsesår og sidetall. Bruk kildehenvisning både ved sitat og ved parafrase.

Ta dette i betraktning, hva er forskjellen på primær og sekundærkilder?

Primærkilder er det originale materialet, for eksempel dokumenter, brev og bilder, som historikeren baserer sin kunnskap på. Sekundærkilder er tolkninger av primærkilder, for eksempel historikerens fortelling. Hva er forskjellen mellom primærkilder og sekundærkilder? Innenfor kildekritikk snakker vi gjerne om primærkilder og sekundærkilder. Hvis kilden du henviser til er basert på forfatterens egne tanker og forskning regnes det som en primærkilde. Hvis du velger å henvise til det forfatteren har tolket ut fra en annen kilde vil det regnes som en sekundærkilde.

Hvor skal fotnoten stå?

Hvor skal jeg plassere fotnoter i teksten?

  1. Fotnotetallet plasserer du på slutten av en setning, etter punktum eller andre skilletegn.
  2. For fotnoter som skal forklare et enkelt ord plasserer du fotnotetallet rett etter dette ordet i teksten.
  3. Ved et sitat plasserer du fotnotetallet rett etter sitatet.
Ta dette i betraktning, hvordan bruke samme fotnote flere ganger? Henvise til den samme fotnoten mer enn én gang

Klikk fotnote på Referansetype-listen. Klikk fotnotenummer på Sett inn referanse til-listen. Klikk fotnotenummer (formatert) på Sett inn referanse til-listen. Klikk noten du vil henvise til, i boksen For hvilken fotnote.

Følgelig, hvordan referere til samme kilde flere ganger?

I noen referansestiler bruker man ibid. for og slippe å gjengi informasjon når man i teksten henviser til samme kilde flere ganger i trekk (uten å henvise til en annen kilde mellom). Ibid. kan brukes i Harvard. Hvordan skal referanser føres opp i litteraturlisten? Litteraturlisten skal:

  1. plasseres til slutt i oppgaven, men før eventuelle vedlegg.
  2. alltid begynne på ny side og ha overskriften Litteratur eller Referanser.
  3. ha hengende innrykk, dvs.
  4. være alfabetisk ordnet vanligvis etter forfatterens etternavn (første forfatter der det er flere) eller organisasjonsnavn.

Man kan også spørre hvordan referere til en nettside uten forfatter?

Format: [referansenr] Institusjon. «Tittel.» Nettside. Hentet fra: URL (Lastet ned: Lesedato).

By Egwan

Hvordan referere til en nettside? :: Hvordan bytte harddisk på PS4?
Nyttige lenker