Hjem > H > Hvor Mye Skal Legges Til Under Armen?

Hvor mye skal legges til under armen?

Måler du under armen, må du legge til ca. 0,6°C.

Les mer

Når regnes det som feber?

Feber er kroppstemperatur på 38,0º C eller mer målt i endetarmen. Barn får lettere feber enn voksne, og de får ofte høyere feber. Feber er et viktig ledd i kroppens forsvar mot infeksjoner. Det er et svært vanlig sykdomstegn, men ingen sykdom i seg selv.. Når bør voksne ta febernedsettende? Febernedsettende legemidler kan brukes hvis temperaturen når over 40 °C, eller du eller barnet ditt opplever plager som smerter eller verk i kroppen. Førstevalget ved feber til både voksne og barn er reseptfrie legemidler som inneholder paracetamol.

Når kontakte lege ved feber hos voksne?

Voksne bør oppsøke lege dersom temperaturen er 40°C eller høyere, over mer enn tre dager. Andre symptomer man bør være obs på er uvanlig utslett, magesmerter, kraftig hodepine, stiv nakke, hevelse i halsen eller svekket bevissthet. Er øretermometer til å stole på? Generelt kan man si at øretermometeret overestimerer temperaturen hos feberfrie, og underestimerer temperaturen ved feber – i snitt varierer avviker målingene fra rektaltemperaturen på rundt 0,5 grader – og en tredjedel av tilfeller av feber fanges ikke opp med øretermometre.

Dessuten, er pannetermometer til å stole på?

– Generelt er jeg skeptisk til pannetermometre som måler temperaturen på huden. Hudtemperaturen hos mennesker er 33–35 grader, men den vil kjøles ned dersom man har høy feber og kroppen bruker all energi på å holde vitale organer i gang. Dette kan gi alvorlige feilmålinger, sier Srebro. Angående dette, hvordan vet man at man har feber uten termometer? Det kan være vanskelig å fastslå om du eller barnet ditt har feber uten termometer. Du kan måle i munnen, øret eller armhulen, men mest pålitelig vil det være å måle i stumpen - her kommer man nærmest kroppens kjernetemperatur. Måler man i armhulen viser det som regel 1°C lavere temperatur enn den man måler i stumpen.

Hva er frostrier?

Frostrier er uvilkårlige muskelsammentrekninger som utløses fra et temperaturregulerende sentrum i hypothalamus når man utsettes for kulde. Ved begynnende feber, når kroppstemperaturen reguleres inn på et høyere nivå enn normalt, får man også frostrier. Muskelaktiviteten øker varmeproduksjonen. Og et annet spørsmål, hva er milde symptomer? Blant de som får symptomer, så vil det for mange dreie seg om milde forkjølelsessymptomer som nysing, hodepine, rennende nese, vondt i halsen eller hoste. Det hele kan også starte med at de ikke føler seg i form og har vondt i kroppen.

Angående dette, kan man være ute når man har feber?

Når man har feber ønsker vi i prinsippet å hjelpe kroppen med å få feberen ned. Rikelig drikke, vindu på gløtt og kalde omslag. Rådet og ikke å være ute har nok mer basis i ikke å anstrenge seg enn ikke å være ute i seg selv.

By Cassey Yurman

Når bruker vi likhetstegnet? :: Hva betyr det å ha lav kroppstemperatur?
Nyttige lenker