Hjem > H > Hvor Mye Kan Man Jobbe I Uka?

Hvor mye kan man jobbe i uka?

Utgangspunktet er at arbeidsgiver ikke kan pålegge arbeidstakeren å jobbe mer enn 9 timer per dag, og 40 timer i løpet av en uke, innenfor alminnelig arbeidstid. Merk at de fleste tariffavtaler fastsetter normalarbeidstiden til 37,5 timer per uke. Arbeidstaker kan likevel pålegges å arbeide overtid.

Les mer

Er det lov å jobbe 3 timer?

Loven har ingen minimumslengde på en arbeidsdag.

Men en tariffavtale eller individuell avtale kan ha regler for dette. Noen har en avtale som gir dem rett til i alle fall x antall timer lønn for veldig korte vakter. Så her er det viktig å sjekke hva din arbeidsavtale sier om dette.
Kan man ha flere deltidsjobber? Arbeidsmiljøloven har grenser for hvor mange timer en ansatt kan jobbe hos én arbeidsgiver. Jobber du hos forskjellige arbeidsgivere kan du få lengre arbeidstid sammenlagt, enn hva loven gir adgang til for hver enkelt virksomhet.

Hva er et bierverv?

I forarbeidene til helsepersonelloven § 19 er bierverv definert som arbeid helsepersonell påtar seg i tillegg til hovedervervet, i selvstendig næringsvirksomhet eller for privat arbeidsgiver eller i utlandet i privat eller offentlig virksomhet. Folk spør også hva er konkurrerende virksomhet? Det er i rettspraksis og juridisk teori lagt til grunn en relativt vid definisjon av hva som regnes som konkurrerende virksomhet. Borch og Fougner beskriver konkurrerende virksomhet som «enhver handling som har eller kan få negative økonomiske konsekvenser» for arbeidsgive- ren.

Hvordan oppgi en arbeidsgiver som hovedarbeidsgiver?

Du kan gjøre det ved å snakke med arbeidsgiverne dine, og fortelle dem om de er din hovedarbeidsgiver eller biarbeidsgiver. Du kan eventuelt velge å endre til prosentkort. Hvis du får utbetalt flere ulike ytelser fra NAV i samme periode, må du passe på at tabelltrekket brukes bare på en av ytelsene. Er NAV hovedarbeidsgiver? Koder som er oppgitt i skattekortet for 2018 gjør at NAV trekker skatt av utbetalingen basert på at dette er biinntekt og at mottaker har sin hovedinntekt fra en annen utbetaler. Altså: Selv om du får en ytelse fra NAV på over 50 prosent, har ikke Skatteetaten lagt til grunn at NAV er hovedarbeidsgiver.

Når benyttes prosenttrekk?

Hvis du har skattekort for kildeskatt på lønn, betaler du en fast prosent skatt hver måned. Din arbeidsgiver trekker et faste beløpet av lønnen din uansett hvor mye eller lite du tjener. Ved det månedlige trekket, er skatten din betalt. Folk spør også hva er forskjellen på tabell 7100 og 7120? Med tabelltrekk 7100 er det ingen fradrag eller tillegg. Med trekktabellnummer 7120 er det beregnet et tillegg på 4.000 kroner. Forskjellen er altså svært liten. Hvilken trekketabell du har, får ingen betydning for den endelig utlignede skatten.

Så, hvor kan jeg se mine tidligere arbeidsgiver?

Er du arbeidsgiver eller oppdragsgiver, kan du se hva som er rapportert til Aa-registeret via a-ordningen i en innsynstjeneste på nav.no. Er du privatperson, kan du se hva arbeids- og oppdragsgivere har rapportert om dine arbeidsforhold i en innsynstjeneste.

By Janik Gonet

Hvordan arter hjerteflimmer seg? :: Kan arbeidsgiver nekte annet arbeid?
Nyttige lenker