Hjem > H > Hvordan Komme Seg Til Stiklestad?

Hvordan komme seg til Stiklestad?

Fra og med 22. juni kan du enkelt ta buss t/r Verdal stasjon til Stiklestad nasjonale kultursenter. Bussene korresponderer med tog, slik at det nå har blitt mye enklere å ta turen fra Trondheim eller Steinkjer med tog, for så å ta bussen videre til Stiklestad.

Les mer

Hvorfor var slaget på Stiklestad så viktig?

Slaget på Stiklestad og Olavs fall har i norsk tradisjon symbolisert innføringen av kristendommen i Norge. Slaget handlet likevel ikke om å innføre kristendommen, men fikk stor betydning ved at Olav ble oppfattet som martyr og helgen kort tid etter sin død. Hvor er olavssteinen? Arkeolog Axel Christophersen utelukker dog at denne steinen i alteret i Stiklestad kirke er den opprinnelige Olavssteinen, men at den likevel har en viktig symbolfunksjon. Steinen ligger nå under alteret, slik at kirkens gjester kan se den hvis de ønsker.

Hva skjedde med liket til Olav den hellige?

Liket av kong Olav ble begravd i sanden ved Nidelva i Trondheim. Etter kort tid fortalte folk at det skjedde undere ved graven. Etter tolv måneder og fem netter ble kongens levninger gravd opp. Det luktet ikke som i en vanlig grav: en vakker duft steg opp. Derav, hva skjedde med olav den hellige etter han døde? Den døde kroppen ble lagt i et skur, og en blind mann fikk synet igjen da han gned øynene med vannet Olav hadde blitt vasket i. Liket ble etterhvert begravd på en sandbanke ved Nidelva, og da kista ble gravet opp igjen hadde negler og hår vokst. Bare et år etter sin død ble Olav lyst hellig av sin biskop, Grimkjell.

Angående dette, hvem falt i slaget ved hafrsfjord?

Da Harald fikk høre dette, gjorde han klar sine egne skip, og seilte sydover. Dermed møttes de to hærene nord for Jæren, ved Hafrsfjord. Snorre forteller videre at det ble en hard kamp, men at kong Harald gikk av med seieren. I forhold til dette, hvem drepte olav tryggvason? Av Louis Moe. Kong Olav falt i et sjøslag ved Svolder i år 1000, etter å ha blitt slått av en allianse bestående av danskekongen Svein Tjugeskjegg, den svenske kongen Olof Skötkonung og ladejarlen Eirik Håkonsson.

I forhold til dette, hva skjedde i 1030?

Slaget på Stiklestad den 29. juli 1030 er et av de mest berømte slagene i Norges historie. I dette slaget mistet kong Olav Haraldsson livet. Han ble ett år etter helgenerklært, og slaget er regnet som en milepæl for innføringen av kristendommen i Norge. Følgelig, hvor er olav tryggvason gravlagt? Snorre forteller at Olav Haraldssons lik kort tid etter slaget på Stiklestad i 1030 ble bragt til Trondheim. Der ble liket gjemt i et skur over natten før det ble gravlagt. Etter ett år ble graven åpnet, og kisten med den helgenerklærte kongen ble plassert på alteret i Klemenskirken. Der sto kisten i omlag 25 år.

Og et annet spørsmål, hva skjedde ved slaget ved hafrsfjord?

Hafrsfjorden er kjent i norsk historie som arena for den store sluttstriden mellom Harald Hårfagre og vikingkongene. Tradisjonelt har det blitt regnet som slaget der Norge ble samlet til ett rike. Riket Harald samlet, var imidlertid ikke alt det som i dag er Norge, men et område på Sør-Vestlandet.

By Monahon

Hva betyr TFI? :: Hva er Trøndelags høyeste fjell?
Nyttige lenker