Hjem > H > Hva Er Trøndelags Høyeste Fjell?

Hva er Trøndelags høyeste fjell?

NavnHøyde (moh)
1Storskrymten1 985,3
2Litlskrymten1 961
3Namnlauskollen1 901
4Namnlauskollen, NØ1 882

Les mer

Har Trøndelag vært svensk?

Det er 11 desember 1658, siden mai har Trondheim vært besatt av svenske tropper. Ved freden i Roskilde 26. februar dette året måtte Danmark-Norge avstå hele Trøndelag til Sverige. Den 10 mai ble Trøndelag offisielt overrakt til de nye svenske styresmaktene. Ta dette i betraktning, hva regnes som midt-norge? Midt-Norge er den norske regionen eller landsdelen som tradisjonelt har vært definert som svarende til Trøndelag fylke (før 2018 fylkene Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag).

Så, er trondheim i nord eller sør trøndelag?

Sør-Trøndelag fylke har desse 25 kommunane: Agdenes, Bjugn, Frøya, Hemne, Hitra, Holtålen, Klæbu, Malvik, Meldal, Melhus, Midtre Gauldal, Oppdal, Orkdal, Osen, Rennebu, Rissa, Roan, Røros, Selbu, Skaun, Snillfjord, Trondheim, Tydal, Ørland og Åfjord. Trondheim er den einaste historiske byen i fylket. Og et annet spørsmål, hvilken landsdel er den minste i norge? Sørlandet er en landsdel og en region som omfatter Agder fylke. Det er den sørligste og minste av Norges fem landsdeler.

Også, hvor er den gyldne omvei?

Vegstrekningen Den Gyldne Omvei går gjennom vakkert kulturlandskap i Inderøy kommune i Nord-Trøndelag, med mat, kunst- og kulturopplevelser underveis. Hvor er Trøndelag? Trøndelag utgjør den nordligste delen av Sør-Norge. Fylket er også en del av Midt-Norge, som ikke er klart definert. Trøndelag fylke grenser til fylkene Nordland i nord, Møre og Romsdal i sørvest og Innlandet i sør. I øst grenser Trøndelag til Jämtlands län i Sverige, og i vest ligger kysten mot Norskehavet.

Hvor mange innbyggere er det i Steinkjer 2021?

Steinkjer
Befolkning12 932 (2021)
Bef.tetthet1 598,5 innb./km²
Høyde o.h.7 meter
Wikimedia | © OpenStreetMap Steinkjer 64°00′53″N 11°29′39″Ø
Tilsvarende, hva kan man gjøre på inderøy? Opplev Inderøy fra sykkelsetet

Med sykkel og føtter som fremkomstmiddel går turen på Inderøy langs gamle ferdselsårer fra fjord til fjord i vakkert kulturlandskap ispedd gravhauger og bautasteiner. Mellom vandring og sykling har dere rikelig med tid til galleribesøk, shopping og å nyte god mat.

Derav, hva betyr jådåren?

Jådåren er ei landbruksgrend i Beitstad, som er en del av Steinkjer kommune i Trøndelag. Jådåren grenser til Dalbygda i nord, Følling i øst, Sør-Beitstad og Solberg i sør og Vellamelen i vest.

By Jaala

Hvordan komme seg til Stiklestad? :: Hvordan snakker de i Skien?
Nyttige lenker