Hjem > H > Hvordan Finne Ut Hvor Mye En Aksje Er Verdt?

Hvordan finne ut hvor mye en aksje er verdt?

Aksjeprisen representerer selskapets verdi. Veldig generalisert kan man finne en aksjes verdi ved å dele selskapets markedsverdi med antall eksisterende aksjer. Hvis et selskap for eksempel har en markedsverdi på 10 millioner og har 100 000 aksjer, vil hver aksje være verdt 100 kr.

Les mer

Hvordan regne ut PE ratio?

P/E Ratio eller på norsk «pris til fortjeneste» er en av måtene til å måle verdien til en bedrift på. Formelen går ut på å dele bedriftens markedsverdi per aksje på resultatet per aksje, også kjent som EPS. Man bruker P/E-Ratio for å sammenligne bedrifter i samme sektor. Hvordan se om en aksje er dyr eller billig? Det finnes mange måter å analysere aksjekursene på, men de vanligste indikatorene man ser på for prising av en aksje er P/E. P/E er kort for «Price/Earnings» eller på norsk «Pris delt på årsresultat». Prisen er enten markedsverdi eller aksjekurs, avhengig av om du deler på årsresultet eller årsresultat per aksje.

Hva gjør at en aksje stiger?

En aksje er en eierandel i et selskap, det vet de fleste. Og for at aksjene til et selskap skal stige i verdi, så må gjerne selskapet overraske markedet positivt på en eller annen måte. Aksjekurser stiger som regel på forventningen om at det skal gå bra på et framtidig tidspunkt. Deretter, hva forteller eps? Resultat per aksje, eller Earnings per share (EPS), viser en bedrifts årsresultat delt på antall utestående aksjer. Bedrifter er forpliktet til å presentere resultat per aksje i sitt årsregnskap.

Hva menes med aksjenes pålydende?

En aksje er en eierandel i et aksjeselskap, og hver av aksjene i selskapet skal ha samme verdi. Det er et visst totalt antall aksjer i et aksjeselskap, hvor hver enkelt aksje har samme verdi. Denne verdien kalles pålydende verdi. Hva er aksjens pålydende? Pålydende er den opprinnelige verdien på et verdipapir, for eksempel en aksje eller obligasjon. Markedsverdien av et omsettelig verdipapir vil nesten aldri være lik pålydende.

Og et annet spørsmål, hvordan verdsette et as?

Selskapsverdien representerer verdien av all finansiell kapital som er investert i virksomheten, dvs. Selskapsverdien = Aksjeverdien + selskapets nettogjeld («net debt»). Nedenfor følger en kort redegjørelse for de vanligste metodene man bruker for å beregne selskapsverdien. Derav, hvordan regne eps? Resultat per aksje (EPS) er en viktig beregning i et selskaps inntjeningstall. Dette beregnes ved å dele det totale overskuddet som genereres i en periode på antallet aksjer selskapet har oppført på aksjemarkedet.

Folk spør også hvordan vurdere et selskap?

Det å se på marginer, avkastning på egenkapitalen, salgsutvikling, kostnader, kapitalutgifter også videre over tid. Her er det viktig å se på utviklingen over hele den økonomiske syklusen for å få et best mulig bilde av virksomheten gjennom ulike økonomiske perioder. Jo lenger tidsserie, jo bedre.

By Butterworth

Hva bestemmer prisen på aksjer? :: Hvordan skrives Heisann?
Nyttige lenker