Hjem > H > Hvor Finner Vi Tegneserier?

Hvor finner vi tegneserier?

Tegneserier publiseres i aviser, ukeblader, egne hefter, album (større hefter med finere utstyr), bøker og i økende grad på internett. Siden 1990-årene er det kommet interaktive digitale tegneserier. Interaktive tegneserier på papir, hvor leseren kan velge mellom flere handlingsforløp, forekom også tidligere.

Les mer

Hva er en tegneserie?

Tegneserier er tegnede historier eller situasjoner, en rekke illustrasjoner presentert i sammenheng. Visuelt har tegneseriene mye til felles med malerkunst, vitsetegning og karikaturer, mens det fortellertekniske ofte ligger nærmere litteratur og film. Og et annet spørsmål, hva betyr snakkeboble? Snakkeboble er et bobleformet tekstfelt som blir brukt for å presentere tale fra figurene i en tegneserie eller liknende bildeuttrykk.

Angående dette, hvor gammel er tegneserier?

Tegneserie kom i bruk allerede på 1800-tallet, men det var på 1950-tallet, med krigs- og westernserier som de mest dominerende, tegneserien ble populær. Populariteten til tegneserie har vært dalene siden 1990-tallet, men de senere årene er det en sjanger som har blitt veldig populær igjen. Hva har tegneserier til felles med film? Tegneseriemediet har mye til felles med filmen når det gjelder fortellermetode, oppbygging av handlingen og bildeutsnitt. I tidens løp har tegneserier omhandlet nær sagt hva som helst. Det kan dreie seg om både alvorlige og mindre alvorlige temaer.

I forhold til dette, hvordan ble serieheftene til?

Litt historikk. De første seriene var striper i aviser på 1890-tallet. Teksten stod den gang gjerne i et felt under tegningene. I serieheftene som dukket opp på 1930-tallet, fikk tegneseriene et avansert sett med virkemidler for å skape gode fortellinger. Folk spør også hva handler tommy og tigern om? Tommy og Tigern (engelsk: Calvin and Hobbes) er en amerikansk avistegneserie om gutten Tommy (Calvin) og hans tøytiger Tigern (Hobbes) og hvordan han takler oppveksten. Den er skrevet og tegnet av Bill Watterson. Tommy og Tigern ble først utgitt i 1985, og har vært å finne i 2400 aviser.

Hva er virkemidler i en tegneserie?

Subjektivt bilde vil si at tegneren lar oss oppleve handlingen sett med øynene til en av personene. Bakgrunner kan brukes til å skape ekstra spenning. Et typisk trekk ved tegneseriene er at de effektivt bruker visuelle overdrivelser som virkemiddel. Også, hvem er hvem av knoll og tott? Serien handler om tvillingguttene Knoll og Tott (originalt Hans og Fritz) som gjør opprør mot autoritetene, som oftest personifisert ved deres mor (Fru Vom), Kaptein Vom (som ikke er deres biologiske far) eller Megler Smekk.

Også, hvem har laget pondus?

Pondus er en norsk tegneserie av Frode Øverli som startet i 1995. Det er den mest solgte norske tegneserien noensinne. Serien trykkes i 76 papiraviser og 22 nettsteder i Norge (2017), samt flere blader og nettsteder i til sammen åtte land. Hovedpersonene er den fotballgale pubeieren Pondus og hans kamerat Jokke.

By Roscoe Kotrys

Er tegnspråk universelt? :: Hva er bra med tankekart?
Nyttige lenker