Hjem > H > Hvor Gammel Må Man Være For Å Jobbe På Bensinstasjon?

Hvor gammel må man være for å jobbe på bensinstasjon?

I utgangspunktet gjelder det samme for salg av tobakksvarer. Men dette kravet gjelder ikke dersom en person over 18 år har daglig tilsyn med salget. Det er ikke nødvendig med permanent tilstedeværelse. Det er med andre ord ikke ulovlig at 17-åringer jobber alene på bensinstasjoner eller kiosker.

Les mer

Kan foreldrene mine ta pengene mine?

Foreldrene din kan altså som utgangspunkt ikke ta penger ut av kontoen din, dersom dette er en konto med midler som du har tjent selv eller som du har fått til fri rådighet. Selv om det i utgangspunktet er sånn at du bestemmer over dine penger etter at du har fylt 15 år, finnes det et unntak. Hvordan få penger som 12 åring? Mange mennesker i denne alderen kan tjene ekstra penger ved å hjelpe til med husarbeid, for eksempel å slå gresset eller ta ut av oppvaskmaskinen. Du kan også gjøre hobbyoppgaver i korte perioder, for eksempel å selge gamle ting eller blomster du har plukket.

Hvilke yrker har høyest lønn?

Yrkene med høyest lønn

  • Handels- og skipsmeglere, 115.060.
  • Ledere av olje- og gassutvikling, 110.850.
  • Finansmeglere, 104.520.
  • Ledere av forsikring og finansvirksomhet, 103.280.
  • Toppledere i offentlig administrasjon, 103.180.
  • Flygeledere, 99.050.
  • Finans- og økonomisjefer, 97.690.
  • Flygere, 94.240.
Hvordan søke jobb som 13 åring? Når du har fylt 13 år kan du utføre lett arbeid som f. eks avisbud, kontor- eller butikkarbeid. Det kreves skriftlig samtykke fra foreldre/foresatte før du kan begynne å jobbe. Har du fylt 15 år kan du jobbe, så lenge det ikke er til skade for din sikkerhet, helse eller utvikling.

Hva er vanlig lønn for sommerjobb?

Er du over 18 år bør du ha en lønn på minst 134 kroner i timen i de fleste stillingene, men det er store forskjeller i hvilke satser som gjelder. Hvis du er under 18 år får du ofte mellom ti og tretti prosent lavere lønn. Hva er minstelønn for en 15 åring? Det er ikke lovbestemt minstelønn for dem under 16 år i serveringsbransjen. Men så snart du fyller 16 år har du etter loven rett på 110,33 kroner per time. Det er høyere satser for de som er 17, 18 og 20 år og oppover.

Hva er minstelønnen i Norge?

Det er ingen generell minstelønn i Norge. Lønn blir avtalt mellom arbeidsgiver og arbeidstaker som en del av den skriftlige arbeidsavtalen. Selv om det ikke er noen generell minstelønn i Norge, er det i enkelte bransjer innført minstelønn. Hvor mange timer kan en 13 åring jobbe? På skolefrie dager kan du arbeide opp til 7 timer i døgnet. I skoleferier som varer i minst en uke, kan du arbeide opptil 7 timer i døgnet og 35 timer i uken. Arbeidstilsynet kan gi tillatelse til at du kan arbeide utover 2 timer i døgnet og 12 timer i uken ved kulturelt eller lignende arbeid.

Folk spør også hvor mye kan du tjene på en hobby?

Skatteetaten har ikke satt en bestemt grense for hvor mye du kan tjene på en hobby før du må skatte av inntekten. Den viktigste faktoren er om du vurderer hobbyen som noe du kan gå i overskudd med over tid.

By Badger

Kan man tjene penger på Twitch? :: Når kan barn tjene egne penger?
Nyttige lenker