Hjem > H > Hvordan Skrive Kortsvar Norsk Eksamen?

Hvordan skrive Kortsvar norsk eksamen?

Et kortsvar er en tekst på maks 250 ord. Kravet til et kortsvar er at du skal svare kort på ei faglig problemstilling i en oppgavetekst. Hensikten er å vise hva du kan om temaet, og at du kan anvende kunnskapen din i møte med andre tekster.

Les mer

Dessuten, hvordan skrive en sammenligning av to tekster?

For å kunne sammenligne to tekster, så må du aller først lese begge tekstene i sin helhet. Det betyr at du må lese de forskjellige tekstene fra begynnelse til slutt. Når du sammenligner to tekster, så driver du med en form for tekstanalyse. For å kunne gjøre det, er det viktig med tekstforståelse. Tilsvarende, hva er forskjellen på form og innhold? Innholdet er det som faktisk står i teksten, blant annet tema og budskap. Formen er hvordan teksten er utformet. Et dikt er ofte satt opp med flere strofer (vers), mens en novelle eller et romanutdrag er en sammenhengende prosatekst.

Hvordan bygge opp en tekst?

10 tips til deg som vil skrive en god tekst

  1. Definer mål, budskap og målgruppe.
  2. Skriv kort og server hovedpoengene dine tidlig i teksten.
  3. Gi leseren pauser i teksten.
  4. Hjelp leseren til å forstå tall.
  5. Hjelp leseren med å se for seg poengene dine.
  6. Bruk eksempler.
  7. Ikke hikk.
  8. Vær konkret.
Kan man tjene penger på å skrive bok? I motsetning til hva mange tror tjener man ikke ekstremt mye på å utgi sin første bok. Gjennomsnittlig (i median) selger en forfatter omtrent 600 bøker, og tjener et sted rundt 26 til 27 000 kroner for boka! Om man selger dobbelt som mye som gjennomsnitt et tjener man litt over 50 000 kroner.

Ta dette i betraktning, hvordan kan man skrive en novelle?

Novellen er en forholdsvis kort fortelling. Den skildrer gjerne en enkelthending eller små klipp fra livshistorien til en person. Handlingen i en novelle spenner vanligvis over et kort tidsrom, og det er få personer med. I novellen kan mye bare være antydet - du trenger ikke skrive alt rett ut, men heller gi små hint. Dessuten, hva er en god konklusjon? Konklusjonen bør være omtrent samme lengde som innledninga. I konklusjonen skal du prøve å samle alle trådene i analysen og vise hvordan alt henger sammen og er knyttet til tekstens sentrale tema. Du kan gjerne utdype tema noe mer enn du gjorde innledningsvis, men du bør ikke trekke inn nye momenter i konklusjonen.

Hvordan oppsummere en tekst?

Når du leser en tekst skriver du ned stikkord (nøkkelord) fra teksten. Deretter legger du vekk teksten, tar utgangspunkt i stikkordene dine og skriver sammendraget. Etter en forelesning kan du se over notatene dine, ta stikkord fra dem og bruke stikkordene som støtte når du skriver sammendraget. Du kan også spørre hvordan oppsummere en fagartikkel? Avslutning

  1. Sirkelkomposisjon. Du avslutter teksten på samme måte som du åpnet den.
  2. Svar eller sammendrag. Stilte du et spørsmål i innledningen, kan du besvare det i avslutningen.
  3. Å peke framover. Avslutt med at du spår framtiden over temaet ditt.

Følgelig, hvordan vurdere argumentasjon?

Vurder om tall og andre faktaopplysninger som argumentet bygger på, stemmer. Se også etter overdrivelser og generaliseringer som forenkler og setter ting på spissen. Der du ikke kan sjekke rene fakta, må du vurdere om sammenhenger som argumentet baserer seg på, virker sannsynlige.

By Kincaid

Har en sammenhengende tekst avsnitt? :: Hvordan bruker dessverre?
Nyttige lenker