Hjem > H > Hvordan Bruker Dessverre?

Hvordan bruker dessverre?

Det er dessverre sant. It is unfortunately true. Dessverre er det ikke mer kaffe igjen.

Les mer

Hvis viss eller vis?

Hvis er mest brukt. Slik står det i Bokmålsordboka: Mellom 1959 og 2005 var viss en såkalt sideform, det vil si innenfor rettskrivningen, men utenfor læreboknormalen (en snevrere norm). Siden 2005 har de to variantene vært formelt jamstilte i bokmål. Hvordan skrive hverken? Variantene er nå likestilte.Hverken er like riktig som verken.Hverken var ute av rettskrivningen mellom 1959 og 2005, og da festet varianten verken seg.

  1. [Til de leserne som bare vil vite hva som er riktig: Svaret på det står ovenfor.
  2. Hverken er den eldste formen, som vi har arvet fra skriftfellesskapet med dansk.

Dessuten, hvordan skrive heisann?

Dagens språktips: Heisann skrives ikke heisann, men heisan eller hei sann. Hva betyr ordet ortografi? Ortografi betyr rettskriving eller skrivemåte og er et sett av skriftspråklige normer som gjelder for et skriftspråk.

Hva er dessverre på nynorsk?

Ja, det rette er å skriva dessverre med to s-ar. Det gjeld både på nynorsk og på bokmål. Nynorsk har i tillegg forma diverre. Hva er dessverre? Dessverre betyr omtrent det samme som Beklageligvis.

Når bruker man hvis og visst?

Det er en form av adjektivet viss 'sikker'. Eksempler på bruk av dette ordet er: «en viss anelse, av visse grunner, med visse mellomrom – det er sikkert og visst!». Folk spør også når bruker man hvis? HVIS er en subjunksjon som bare brukes i vilkårssetninger (conditional clauses). Det betyr at det som omtales i den ene setningen, er avhengig av det som omtales i den andre. Eksempler: Hvis du kommer hjem før meg, må du lage middag.

Man kan også spørre hvis eller hvem sin?

Hvems eller hvem sin eller hvis? I konservativt bokmål brukes 'hvis'. I bokmål kan man også bruke 'hvem sin'.

By LaMonica

Hvordan skrive Kortsvar norsk eksamen? :: Hvor er Enter på tastaturet?
Nyttige lenker