Hjem > H > Hvordan Skrive Kilder Uten Dato?

Hvordan skrive kilder uten dato?

Hva gjør jeg når årstall mangler?

  1. skrive u.å. ( uten år) i stedet for årstallet. Skriver du på engelsk bruker du forkortelsen n.d. (no date)
  2. sette skarpe klammer rundt årstallet dersom du vet helt sikkert når kilden er utgitt/publisert.
  3. bruke skarpe klammer og spørsmålstegn for å vise at året som er oppgitt er usikkert.

Les mer

Folk spør også hvordan referere til kilder uit?

Forfatter, A. (Årstall). Tittel: Undertittel (utg.). Utgivelsessted: Forlag. Derav, hvordan referere til folkehelseinstituttet? Nettside

  1. Eksempel 1: (Vinther, 2016)
  2. Eksempel 2: (Folkehelseinstituttet, 2020)
  3. Eksempel 3: (Nasjonalbiblioteket, u. å.)

Du kan også spørre hvordan referere til en nettside uten forfatter?

(Årstall, dato). Tittel. Hentet fra URL. Med årstall/dato, menes her publiseringstidspunkt, eller dato for siste oppdatering. Tilsvarende, hvordan referere uten sidetall? Direkte sitat (inntil 40 ord):

Dersom du siterer en nettside eller annet materiale som ikke har sidetall, oppgir du avsnittsnummer, tidsanmerkning eller lignende som gjør det lettere for leseren å finne igjen sitatet. Når parenteshenvisningen kommer til slutt i sitatet, settes punktum etter parentesen.

Hva er forskjellen mellom primærkilder og sekundærkilder?

Innenfor kildekritikk snakker vi gjerne om primærkilder og sekundærkilder. Hvis kilden du henviser til er basert på forfatterens egne tanker og forskning regnes det som en primærkilde. Hvis du velger å henvise til det forfatteren har tolket ut fra en annen kilde vil det regnes som en sekundærkilde. Hva er forskjellen på primær og sekundærkilder? Primærkilder er det originale materialet, for eksempel dokumenter, brev og bilder, som historikeren baserer sin kunnskap på. Sekundærkilder er tolkninger av primærkilder, for eksempel historikerens fortelling.

Hvordan referere til oppslagsverk?

Eks.: Tekst [1, s. 74]. Format: [referansenr] A. A. Forfatters etternavn, «Tittel på artikkel,» i Oppslagsverkets navn, år. Hvordan refere til sekundærkilder? Skal du likevel referere til sekundærkilde, må både sekundærkilden og primærkilden vises til i teksten. Du nevner først primærkilden, med årstall dersom det er kjent, og skriver «henvist i», «referert i » eller lignende, og så sekundærkilden.

Hva er APA 7?

APA står for American Psychological Association. Foreningen har utviklet en typisk forfatter-årstallstil som er vanlig innenfor blant annet psykologi, økonomi, pedagogikk, helsefag og realfag.

By Denny Pinholster

Hvordan sette opp referanseliste? :: Hvordan referere til nettside i tekst?
Nyttige lenker