Hjem > H > Hvordan Referere Til Nettside I Tekst?

Hvordan referere til nettside i tekst?

Nettside

  1. I TEKSTEN:
  2. I LITTERATURLISTA: Merk deg at tittelen på nettsider ikkje skal skrivast i kursiv. Nettside med personleg forfattar: Ellingsen, B. (
  3. I ENDNOTE: Vel «Web page». Fyll ut felt for Author, Year, Title, Last update date (fyllast inn dersom publiseringssdato er oppgitt i tillegg til publiseringsår), evt.

Les mer

Man kan også spørre hvordan skrive kilde til nettside uten forfatter?

Format: [referansenr] Institusjon. «Tittel.» Nettside. Hentet fra: URL (Lastet ned: Lesedato). I forhold til dette, hvordan skrive riktig kildehenvisning? Det skal stå i parentes, i rekkefølge: forfatter, årstall og evt sidetall, og skal atskilles med komma. Ved direkte sitat skal du alltid oppgi forfatter, år og sidetall i teksten. I tillegg skal dette oppgis i en referanseliste.

Hvordan oppgi kilder underveis?

en litteraturliste eller referanseliste som gir fullstendig oversikt over alle tekster og andre kildetyper du har brukt. Underveis i teksten skal du gi henvisninger til de kildene som ligger til grunn for informasjon, teorier og argumenter du legger fram. Så, hva er navn på nettside og webområde? DEFINITION. Det første eller eneste domenenavnet (med utvidelsen for det i en URL-streng. Når ett webområde er vert for et annet webområde, er det første domenenavnet (med utvidelsen) navnet på webområdet, og det siste domenenavnet (med utvidelsen) er navnet på verten.

Hvordan sitere artikler?

Tidsskrift: Etternavn, Initial(er) og Etternavn, Initial(er) (År) 'Tittel på artikkel', Tittel på tidsskrift i kursiv, volum (nummer), sidetall. Avis og populærtidsskrift: Etternavn, Initial(er) (År) 'Tittel på artikkel', Navn på avis i kursiv, dato, sidetall. Hvordan skrive referanser i oppgave? Når du refererer litteratur eller tekster som brukes i oppgaven din kan det gjøres på følgende måte: Referansen skal ha navnet på forfatteren/opphavsperson/institusjon først, deretter følger tittel i kursiv, hvor den er trykket, årstall og til slutt eventuelt sidetall.

Hvordan henvise til sekundærkilder?

Skal du likevel referere til sekundærkilde, må både sekundærkilden og primærkilden vises til i teksten. Du nevner først primærkilden, med årstall dersom det er kjent, og skriver «henvist i», «referert i » eller lignende, og så sekundærkilden. Hvordan referere til kilde uten årstall? Hva gjør jeg når årstall mangler?

  1. skrive u.å. ( uten år) i stedet for årstallet. Skriver du på engelsk bruker du forkortelsen n.d. (no date)
  2. sette skarpe klammer rundt årstallet dersom du vet helt sikkert når kilden er utgitt/publisert.
  3. bruke skarpe klammer og spørsmålstegn for å vise at året som er oppgitt er usikkert.

Hvordan bruke Vancouver stil?

Når du skriver en referanseliste i Vancouver-stil, må du huske:

  1. nummerere alle referansene.
  2. ordne listen i den rekkefølgen kildene er oppgitt i teksten.
  3. liste opp de første 6 forfatterne etterfulgt av et al. hvis det er flere enn 6 forfattere.
  4. bruke offisielle forkortinger for navn på tidsskrifter (hvis tilgjengelig)

By Gabriell Stodomingo

Hvordan skrive kilder uten dato? :: Vil ikke se Story på Instagram?
Nyttige lenker