Hjem > H > Hvordan Sette Opp Referanseliste?

Hvordan sette opp referanseliste?

Litteraturlisten skal:

  1. plasseres til slutt i oppgaven, men før eventuelle vedlegg.
  2. alltid begynne på ny side og ha overskriften Litteratur eller Referanser.
  3. ha hengende innrykk, dvs.
  4. være alfabetisk ordnet vanligvis etter forfatterens etternavn (første forfatter der det er flere) eller organisasjonsnavn.

Les mer

Folk spør også hvordan lage innrykk referanseliste?

Hengende innrykk i Word:

Bruk hurtigkommandoen Ctrl+T. For å få vanlig avsnittsjustering igjen, bruk Ctrl+Shift+T. Du kan bruke hurtigkommandoen i det du begynner på litteraturlista, eller markere teksten i litteraturlista og bruke kommandoen i etterkant.
Hvordan Kildehenvise med flere forfattere? Dersom det er tre eller flere forfattere, oppgi etternavn på førsteforfatter etterfulgt av et al. Hvis sidetall mangler, bruk kapittel/del og/eller avsnittsnummer i henvisningen.

Hvordan skrive referanseliste Apa?

Referanselisten

  1. Referanselisten skal ordnes alfabetisk på forfatternes etternavn.
  2. Har en forfatter skrevet flere verk, skal de ordnes kronologisk med eldste årstall først.
  3. Har en forfatter skrevet flere verk i samme år brukes a, b, c, etter årstallet for å skille arbeidene: 2018a, 2018b osv.
Man kan også spørre hvordan alfabetisk litteraturliste? Litteraturlisten ordnes alfabetisk etter første forfatternavn eller korporasjonsnavn i innførselen. Ved samme navn blir videre ordning etter utgivelsesår, med det eldste først.

Angående dette, hva er heftenummer?

Innenfor en gitt årgang har tidsskriftene et heftenummer. Dette skal som en hovedregel ikke tas med i referansen. Bare i de tilfeller hvor tidsskriftet ikke har fortløpende sidenummerering, dvs. at hvert hefte starter på side 1, skal heftenummer tas med. Hvordan få innrykk? Hvis du vil rykke inn den første linjen i et avsnitt, kan du se Rykke inn den første linjen i et avsnitt.

  1. Merk avsnittet der du vil legge til et hengende innrykk.
  2. Gå til Formater >avsnitt.
  3. Velg Hengende under Spesielt. Du kan justere dybden på innrykket ved hjelp av Med-feltet.
  4. Velg OK.

Også, hvordan bruke innrykk?

Innrykk brukes altså bare som avsnittsmarkør, og bare når det er tekst på linja over. Bruk minst fire mellomrom når du markerer innrykk, og gjerne så mye som tolv, slik vi har gjort det i denne teksten. Hvordan får man hengende innrykk? Hvordan lage et hengende innrykk på Google Dokumenter

Det gjelder også mobilversjonen av Google Docs for Android og IOS. Følg disse enkle trinnene: Klikk på Utsikt og sørg for at Vis linjal alternativet er merket av. På linjalen, som ligger øverst, vil du se en blå opp og ned trekant og et blått rektangel.

Hvordan henvise til sekundærkilder?

Skal du likevel referere til sekundærkilde, må både sekundærkilden og primærkilden vises til i teksten. Du nevner først primærkilden, med årstall dersom det er kjent, og skriver «henvist i», «referert i » eller lignende, og så sekundærkilden.

By Gabriell Pedromiguel

Hvordan skrive en referanseliste? :: Hvordan skrive kilder uten dato?
Nyttige lenker