Hjem > H > Hvor Kan Jeg Få Fødselsattest?

Hvor kan jeg få fødselsattest?

Som hovedregel kan du få fødselsattest hvis du er født i Norge. Er du født i utlandet må du kontakte myndighetene i det landet du er født. Adopterte som er født i utlandet kan få fødselsattest i de fleste tilfeller.

Les mer

I forhold til dette, hvor skal man være folkeregistrert?

- Folkeregisterloven har utfyllende regler om hvor man skal ha registrert adresse. Essensen er at du skal ha registrert adresse der du har det reelle hjemmet ditt. Og så finnes det en del unntak for studenter og pendlere. Kan man sende mail til Skatteetaten? Kontaktskjemaet benyttes dersom du ønsker å ta skriftlig kontakt med Skatteetaten. Du mottar svaret via Altinn, og varsles på SMS og/eller epost når det er sendt ut. Dersom du ikke har e-ID, kan du i noen tilfeller motta besvarelsen som brevpost.

Derav, hvordan kan jeg bytte fra prosenttrekk til tabelltrekk?

Endrer du skattekortet ditt i februar eller senere, vil et tabellkort omgjøres til prosentkort. Du kan også huke av for at du trenger prosentkort dersom du bestiller endring av skattekortet ditt. Her kan du beregne skattetrekket og se hva du får utbetalt basert på tabellkortet ditt. Deretter, hvor mange prosent er vanlig å betale i skatt? Inntektsskatten er på 22 prosent. Skatten beregnes av alminnelig inntekt, som er din samlede inntekt etter at fradragene du har krav på er trukket fra. Hvor mye du skal betale i skatt, vil avhenge av hvor stor inntekt du har hatt. De som har liten inntekt betaler forholdsmessig mindre skatt enn de som har høy inntekt.

Hvor lang tid tar det å bli folkeregistrert?

Normalt så tar det fra 4 dager og oppover, alt etter mengden flyttemeldinger. Hvor ofte Statens Lånekasse oppdaterer adressene fra folkeregisteret bør du spørre lånekassen om. Man kan også spørre kan jeg ha to bostedsadresser? Du kan ikke ha flere folkeregistrerte bostedsadresser, men du kan legge til en postadresse uten at det endrer din folkeregistrerte bostedsadresse. Postadressen blir da brukt av Skatteetaten og de fleste andre statlige myndigheter.

Derav, hva kreves for å være bosatt i norge?

En person som flytter til en norsk kommune, registreres som bosatt når han eller hun har lovlig opphold i norsk kommune og har til hensikt å bli her i minst seks måneder. Opphold av minst seks måneders varighet regnes som bosetting, selv om oppholdet er midlertidig. Deretter, hva er ettårsregelen? Har du hatt lønnsarbeid utenfor Norge sammenhengende i minst tolv måneder, kan du kreve nedsettelse av skatten. Dette kalles ettårsregelen og går ut på at skatten på lønnsinntekten som du har tjent under utenlandsoppholdet blir nedsatt.

Hvor lenge kan jeg være utenfor Norge?

Du kan ikke bo i utlandet i mer enn to år

Opphold på under to måneder per kalenderår regnes ikke som opphold i utlandet. Hvis du oppholder deg i Norge sammenhengende i 15 måneder, kan du på nytt oppholde deg i utlandet i inntil to år.

By Gonick

Hvordan sjekke telefonsvarer iPhone? :: Hvordan bevise at man bor i Norge?
Nyttige lenker