Hjem > H > Hvordan Skrive En God Litteraturliste?

Hvordan skrive en god litteraturliste?

Litteraturlisten skal:

  1. plasseres til slutt i oppgaven, men før eventuelle vedlegg.
  2. alltid begynne på ny side og ha overskriften Litteratur eller Referanser.
  3. ha hengende innrykk, dvs.
  4. være alfabetisk ordnet vanligvis etter forfatterens etternavn (første forfatter der det er flere) eller organisasjonsnavn.

Les mer

Dessuten, hvordan skal referanser føres opp i litteraturlisten?

Litteraturlisten ordnes alfabetisk etter første forfatternavn eller korporasjonsnavn i innførselen. Ved samme navn blir videre ordning etter utgivelsesår, med det eldste først. Også, hva er rapportnavn? Disse dokumenttypene kan ligne bøker og e-bøker og er gjerne utgitt av offentlige eller private institusjoner. Noen har en seriekode eller rapportnavn- og nummer, og dette oppgis da i parentes etter tittelen.

Hvordan vise til lover?

Når du skal henvise til en lov, kan du bruke lovens korttittel eller forkortelse i henvisningsmerknaden. Det vil si at "lov om avslutning av avtaler, om fuldmagt og om ugyldige viljeserklæringer" ikke er en gyldig henvisning. Dette regnes som fritekst, som ikke er lov. Også, hvilken referansestil? Det finnes mange ulike måter å henvise fra kilden brukt i teksten til referanselisten. Dette kan for eksempel være stiler som i teksten oppgir forfatter og årstall, fotnoter eller et nummer for referansen. Hvilken stil du skal bruke er avhengig av faget du studerer.

Hvordan referere til samme fotnote flere ganger?

Henvise til den samme fotnoten mer enn én gang

Klikk fotnote på Referansetype-listen. Klikk fotnotenummer på Sett inn referanse til-listen. Klikk fotnotenummer (formatert) på Sett inn referanse til-listen. Klikk noten du vil henvise til, i boksen For hvilken fotnote.
Følgelig, hvordan referere til to kilder i samme setning? Dersom du bruker flere kilder i samme setning, kan disse settes i samme parentes dersom du skiller dem med semikolon. Kildene skal stå i alfabetisk rekkefølge. Hvis man viser til flere verk hvor flere forfattere har samme etternavn, bør man bruke initialer for å skille mellom disse.

Derav, hva er tone?

Forkortelsen TONE er en god huskeregel for krav til kilder: T står for troverdighet: «Kan jeg stole på informasjonen?» O står for objektivitet: «Er det nøytralt?» N står for nøyaktighet: «Er det presist nok?» Ta dette i betraktning, hva er en skriftlig kilde? De skriftlige kildene er som navnet tilsier nedskrevne dokumenter som kan fortelle oss noe om et tema. Om vi er på jakt etter informasjon om for eksempel en konfirmasjon, kan kirkebøkene være en skriftlig kilde til dette. De muntlige kildene er de kildene du kan snakke med.

Du kan også spørre hva er en trykt kilde?

Trykt litteratur som kilde. Seksjonen som gjerne omtales som litteratur inneholder en litteraturliste for hele artikkelen. Som oftest brukes det i artikler på Wikipedia en samlet liste og så henvises det til spesielle verk ved behov. Slike henvisninger kan skje i den løpende teksten eller via fotnoter.

By Nanji Pompey

Hvordan fjerne foreldrekontroll på iPhone? :: Skal avskrivninger være med i et likviditetsbudsjett?
Nyttige lenker