Hjem > S > Skal Avskrivninger Være Med I Et Likviditetsbudsjett?

Skal avskrivninger være med i et likviditetsbudsjett?

Avskrivninger - dette må du vite!

På samme måte som nedbetaling av gjeld ikke skal inn i resultatbudsjettet, men inkluderes i likviditetsbudsjettet, skal avskrivninger altså ikke med i likviditetsbudsjettet.

Les mer

Hva skal et driftsbudsjett inneholde?

I et driftsbudsjett forsøker du å forutsi forventede inntekter og kostnader i budsjetteringsperioden, og i hvilken grad selskapet forventes å gå med overskudd eller underskudd. Dette budsjettet kan du sammenligne med det reelle regnskapet ditt gjennom året, og på den måten fange opp uønsket utvikling tidlig. Og et annet spørsmål, hva inngår i et budsjett? Et budsjett er en oppstilling av hva en virksomhet forventer å få i inntekter og kostnader for en gitt periode, som for eksempel et regnskapsår. Et budsjett sier også noe om en virksomhets planer, og kan derfor sies å være et planlagt regnskap for en kommende periode.

Hva er et resultatbudsjett og hvorfor fører vi det?

Resultatbudsjettet skal vise om du forventer å gå med overskudd eller underskudd i en gitt periode. Du fører opp alle forventede inntekter og kostnader, og vær realistisk så du ikke overvurderer inntektene, og ikke minst, undervurderer utgiftene. Hva er en økonomisk prognose? Hva er prognose? I likhet med budsjett er prognose en forutsigelse av bedriftens økonomi. Budsjettet utarbeides gjerne årlig, og gjelder for et regnskapsår om gangen. Prognoser kan imidlertid justeres underveis, og brukes for eksempel når virkeligheten avviker fra budsjettet.

Følgelig, hvorfor prognoser?

Med rullerende prognoser kan man få ferskere og mer relevant innsik, enn det man kan med tradisjonell budsjettering. Ikke bare i bedriften men også i verden rundt. På grunn av dette blir det enklere å skape resultater og tilpasse organisasjonens strategiske mål. Hva menes med budsjettets rolle som prognose? Prognoser innebærer altså regelmessige korrigeringen etterhvert som året skrider frem. En prognose innebærer vanligvis ikke en omstendig evaluering av avviket mellom budsjettet og de faktiske tallene, men faktiske tall benyttes som viktig input for hvordan budsjettet bør korrigeres fremover.

Man kan også spørre hva er en budsjettkontroll?

Budsjettkontroll vil si å sammenligne budsjett og regnskap for å se på avvik mellom hver enkelt post. Vi tar utgangspunkt i resultatregnskapet. Se filmen for en innføring i budsjettkontroll for resultatbudsjett i små og mellomstore bedrifter. Hvem har laget statsbudsjettet? Finansdepartementet utarbeider statsbudsjettet sammen med et nasjonalbudsjett, som er en mengde anslag for hele den økonomiske utviklingen og er styrende for rammene i statens eget budsjett. Våren etter at budsjettåret er over utarbeider departementet et statsregnskap (Stortingsmelding nr. 3).

Følgelig, hva er budsjett ndla?

Et budsjett gir deg en oversikt over hvilke inntekter og kostnader bedriften din forventer å få i løpet av en periode. Et budsjett kan også omtales som bedriftens planer uttrykt i kroner. Det er nemlig slik at de planlagte aktivitetene bør føre til inntekter og kostnader som gir et overskudd.

By Jehius

Hvordan skrive en god litteraturliste? :: Hva er et salgsbudsjett?
Nyttige lenker