Hjem > H > Hvor Kan Man Sette Opp Overvåkingskamera?

Hvor kan man sette opp overvåkingskamera?

Du kan sette opp kameraovervåkning både innendørs og ute i hagen. Det eneste du må passe deg for, er at det ikke er lov å overvåke offentlig område eller naboens eiendom. Du kan heller ikke overvåke for eksempel leieboere. Og hvis du skal publisere opptakene, må du ha samtykke fra den eller de som er på videoen.

Les mer

Kan jeg sette opp kamera ute?

Har din nabo satt opp et overvåkingskamera for å overvåke sin egen eiendom, så har han i utgangspunktet rett til dette, fordi dette regnes som et privat formål som faller utenfor personopplysningsloven. Derimot, hvis kameraet også fanger inn din eiendom eller offentlig sted, vil slik overvåking være ulovlig. Skal man skilte med videoovervåkning? Kameraovervåkning skilt er en effektiv måte å sikre seg mot kriminalitet på både i det offentlige, men også på privat grunn. All videoovervåkning og kameraovervåkning skal varsles tydelig med skilt, det er ikke tillatt å ha overvåkning dersom du ikke opplyser om dette.

Hvordan fungerer overvåkningskamera?

Et overvåkningskamera plasseres i og/eller utenfor boligen din. Det filmer enten hele tiden, eller begynner å filme når det registrerer bevegelse i bildet. Når sensorene til kameraet slår ut, får du et varsel på mobilen din via en app slik at du kan se på opptaket og eventuelt ringe politi. Folk spør også hvor lenge kan man lagre videoopptak? Opptak skal slettes senest én uke etter at opptakene er gjort. Hvis det er sannsynlig at opptaket vil bli utlevert til politiet i forbindelse med etterforskning av straffbare handlinger eller ulykker, kan opptakene oppbevares inntil 30 dager.

Er det lov å bruke skjult kamera?

Det er et krav i loven at all overvåking skal varsles tydelig slik at alle som blir berørt får informasjon om overvåkingen. Skjult overvåking er ikke tillatt. Opptak skal dessuten ikke oppbevares lenger enn nødvendig. Og et annet spørsmål, er det lov å sette opp et viltkamera for å sjekke hvem som er i skolegården om natta? Bruk av viltkamera er tillatt så lenge hensikten utelukkende er å ta bilder av dyr. Viltkamera må med andre ord kun plasseres på steder der det er usannsynlig at mennesker ferdes. Med utgangspunkt i loven spiller det i utgangspunktet ingen rolle hva slags kamera som brukes.

Man kan også spørre er det lov å overvåke andre?

Det er ikke lov å bryte seg inn i andres rom/leiligheter/hus, det følger av straffeloven § 268. Det er i utgangspunktet heller ikke lov å overvåke andre med skjult kamera. Det kan blant annet rammes av straffeloven § 266 om krenkelse av andres fred. Er det kamera på toget? Kommer etter. Fra før har både nyere busser og drosjer fått videokamera. NSB har ettermontert kamera på noen av sine lokaltog, men «Flirt»-togene er de første som får dette montert fra fabrikken som standardutstyr.

Er det lov å ha kamera på treningssenter?

Overvåking på steder der publikum normalt forventer privatliv og diskresjon, slik som legekontor, treningsstudio, spa og badebasseng, vil normalt ikke være tillatt.

By Casanova

Hvordan legger jeg til prosent? :: Hvordan få bedre signalstyrke?
Nyttige lenker