Hjem > H > Hvor Mye Er 1 3 Del?

Hvor mye er 1 3 del?

Med brøksirkler: 1 hel delt i 3. Hver bit er eksakt 1/3. Hvis vi skal skrive det med desimaltall blir det omtrent 0,33, og det er ikke eksakt. 3 · 1/3 = 1, men 3 · 0,33 = 0,99.

Les mer

Hva er regnereglene for divisjon med brøk?

Når vi skal dividere to brøk, snur vi den bakerste brøken på hodet. Deretter multipliserer vi teller med teller og nevner med nevner. Hva er en hel brøk? En brøk hvor teller og nevner er heltall kalles et rasjonalt tall. representerer dermed 2 : 3, som uttrykt med desimalbrøk er ca. 0,6667. Dette tallet kan ikke skrives helt nøyaktig som desimaltall, så en brøk kan være nyttig hvis man ønsker å beregne noe helt nøyaktig.

Angående dette, hvordan finne stambrøken?

En stambrøk er en brøk hvor telleren er lik 1 og nevneren er et positivt heltall, for eksempel 1/2, 1/3 og 1/12 osv. Disse brøkene ble brukt av egypterne i sin brøkregning. Alle brøker kan skrives som en sum av stambrøker. For eksempel er 13/15 = 1/2 + 1/3 + 1/30. Hvor mye er 2 tredjedeler? Tolkning 1: (Forholdstallet 2:3 gjelder summen delt i femtedeler.) Dele summen på fem og gi to femtedeler av summen til den ene personen og resterende tre femtedeler til den andre personen. Hvis for eksempel 300 kr skal fordeles mellom to personer i forholdet 2:3, så får en person 120 kr og den andre 180 kr.

Så, hva er 1 3 i desimaltall?

For eksempel er 13=0,333…. Hvordan dele flere brøker? Divisjon av brøk.

Man deler en brøk med en annen brøk ved at telleren og nevneren i den andre brøken bytter plass, og deretter ganges denne brøken med den første brøken.

Hvordan gange brøk med brøk?

Husk at en brøk består av en teller og en nevner. Hvis du skal gange to brøker med hverandre, ganger du teller med teller og nevner med nevner. Hvis du derimot multipliserer en brøk med et helt tall, gjør du først heltallet om til en brøk, det vil si nevneren blir 1. Så multipliserer du på vanlig måte. Angående dette, hvordan gange og dele brøk? Vi multipliserer to brøker ved å multiplisere teller med teller og nevner med nevner. Vi dividerer hele tall med 1, slik at tallene kan oppfattes som brøker. Vi dividerer med en brøk ved å multiplisere med den omvende brøken.

Hva er en Desimalbrøk?

en brøk hvor nevneren er en potens av 10. En ren desimalbrøk tilsvarer en ekte brøk, dvs. en brøk hvor telleren er mindre enn nevneren. Ved å innføre desimale enheter i tillegg til de dekadiske (1, 10, 100 osv.), kan alle reelle tall uttrykkes som desimalbrøker i systemet.

By Care

Hva er en brudden brøk? :: Hva heter plassene bak komma?
Nyttige lenker