Hjem > H > Hvordan Henvise Til Lovtekst?

Hvordan henvise til lovtekst?

Når du skal henvise til en lov, kan du bruke lovens korttittel eller forkortelse i henvisningsmerknaden. Det vil si at "lov om avslutning av avtaler, om fuldmagt og om ugyldige viljeserklæringer" ikke er en gyldig henvisning. Dette regnes som fritekst, som ikke er lov.

Les mer

Hvordan skrive en paragraf?

Normalt er paragraftegnet til venstre for tallet 1 på tastaturet. Dersom du ikke har paragraftegn på ditt tastatur, kan du (på Windows-maskiner) skrive det ved å holde ALT-tasten nede samtidig som du taster 0167 på det numeriske tastaturet. Hvordan skrives lov? Navn på lover og forskrifter skrives med liten forbokstav: lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering mv. (hvitvaskingsloven)

Hvordan finne lover?

Søk etter loven ved å skrive lovens tittel eller benytt det alfabetiske registeret på grunnlag av lovens tittel. Når du står i selve loven, klikker du på SENTRALE FORSKRIFTER. som du finner rett under de faste, formelle opplysningene om loven. Du kommer nå til en oversikt over samtlige forskrifter til loven. Angående dette, hvordan kilde til lover? Lover skal vises til ved dato, nummer og fullstendig tittel, f. eks. ”lov 8. februar 1980 nr. 2 om pant”.

Hva menes med lovtekst?

Lovtekst er generelle skrevne rettsregler. Det er litt upresist å si at lovtekst er synonymt med "lov", men både lovtekst og lov er generelle skrevne rettsregler, uansett trinnhøyde. Lovteksten er utgangspunktet både når formelle lover skal tolkes og ved forskrifter og grunnlovstolkning. Hvordan bruke paragraftegn? Paragraftegnet brukes som oftest ved paragrafer i lovtekster, vedtekter, traktater, regler og liknende. Paragraftegnet brukes bare foran numeriske tall. Det skal være mellomrom mellom paragraftegnet og tallet. Bruk helst hardt mellomrom, så unngår du at paragraftegn og tall havner på hver sin linje ved orddeling.

Hvordan skrive jamfør?

Jamfør (forkortet jf. eller jfr.) betyr i henhold til og brukes vanligvis når det henvises til rettskilder, f. Så, hva betyr to paragrafer? Det brukes ofte med avsnittstegnet alinea (¶), som påpeker bestemt paragraf innenfor en lov. Er paragraftegnet fordoblet, som i §§, leses det som flertallig «paragrafer» (for eksempel §§ 13–21). Paragraftegnet opprinnelse er fra det latinske signum sectionis).

Hvordan skrives Lovhenvisninger?

Fullstendig tittel eller korttittel? Når vi i en lov eller forskrift skal henvise til en annen lov eller forskrift, bruker vi enten den fullstendige tittelen (med dato, nummer og fullt navn) eller bare den offisielle korttittelen, ikke en blanding av de to. Vi henviser ikke med forkortelser.

By Martijn

Hva er forskjellen på lov og forskrift? :: Hvordan skrive sitat Apa?
Nyttige lenker