Hjem > H > Hva Er Forskjellen På Lov Og Forskrift?

Hva er forskjellen på lov og forskrift?

Forvaltningsloven § 38 bestemmer at generelle regler som ikke er lov, men like fullt avgjør rettigheter eller plikter for borgerne, skal hete «forskrift». Forskrifter skal uttrykkelig vise hjemmelen for forskriftsvedtaket og nevne det forvaltningsorganet som har gitt forskriften.

Les mer

Derav, hvilken lov er utførelse av vaktvirksomhet underlagt?

Lov om vaktvirksomhet (vaktvirksomhetsloven) Hva er den viktigste loven i Norge? Grunnloven, gitt av Riksforsamlingen i 1814 er først i lovsamlingen.

Hva er sentrale lover i Norge?

I Norge omfatter begrepet materiell lov dermed både Grunnloven, formelle lover gitt av Stortinget (se nedenfor), provisoriske anordninger gitt av Kongen (regjeringen), sentrale forskrifter gitt av regjeringen eller statlige forvaltningsorganer og lokale forskrifter gitt av kommuner. Hvordan henvise til forvaltningsloven? Eksempel: Loven ble endret ved lov nr. 18/2004. Eksempel: lov 10. februar 1967 om behandlingsmåten i forvaltningssaker (forvaltningsloven – fvl.).

Angående dette, skal det være punktum i fotnoter?

Hvor skal jeg plassere fotnoter i teksten? Fotnotetallet plasserer du på slutten av en setning, etter punktum eller andre skilletegn. Ved henvisning til deler av en setning plasserer du fotnotetallet etter komma. For fotnoter som skal forklare et enkelt ord plasserer du fotnotetallet rett etter dette ordet i teksten. Hva er et forarbeid? Hva er et forarbeid? Et forarbeid er et dokument "som er utarbeidet som ledd i forberedelsen til et lovvedtak". Sentrale forarbeider er offentlige utredninger, proposisjoner og innstillinger. Forarbeider regnes som en rettskilde i norsk rett fordi de kan brukes til å tolke lovteksten.

Også, hvorfor må vi tolke lovtekster?

Lovtekster må tolkes fordi mange ord og uttrykk i lovtekstene er vage og uklare. Vanlig språklig forståelse er som regel ikke nok til å fastslå den betydningen et ord eller uttrykk har i loven. Hvordan finne frem til en rettsregel? Rettsregler utledes av lover, forskrifter, andre skriftlige rettskilder eller ulovfestet rett, men rettsregelen er ikke selve teksten. Rettsregelen er den regel man kommer frem til etter å ha gjort en juridisk tolking ved hjelp av rettskildefaktorer. En rettsregel kan ikke leses direkte ut av en lovtekst.

Følgelig, hvordan får man krøllalfa på pc?

På de fleste norske PC-tastaturer kan man finne tegnet på 2-tallet ved å trykke Alt GR, eller ALT og CTRL samtidig, mens det på Apple Macintosh-maskiner ligger ved siden av enterknappen. Enkelte ignorerer Språkrådets anbefaling om å bruke navnet krøllalfa og kaller tegnet alfakrøll, æt og annet.

By Barren

Hva er en læreplan? :: Hvordan henvise til lovtekst?
Nyttige lenker