Hjem > H > Hvordan Føre Sekundærkilder?

Hvordan føre sekundærkilder?

Skal du likevel referere til sekundærkilde, må både sekundærkilden og primærkilden vises til i teksten. Du nevner først primærkilden, med årstall dersom det er kjent, og skriver «henvist i», «referert i » eller lignende, og så sekundærkilden.

Les mer

Hvordan referer til kilde?

Skal du referere til flere tekster av samme forfatter på samme sted, skriver du forfatternavnet først, og deretter kun årstall i stigende rekkefølge, adskilt med semikolon, slik: (Grue 2011; 2015). Man kan også spørre hvordan sitere lange sitater? Langt sitat (40 ord eller meir):

Når du brukar direkte sitat på 40 ord eller meir, skal du ikkje bruke sitatteikn. I staden skal du starte sitatet på ei ny linje, det skal skrivast med innrykk, og gjerne også med ei blank linje før og etter sitatet.

Hva er forskjellen mellom primærkilder og sekundærkilder?

Innenfor kildekritikk snakker vi gjerne om primærkilder og sekundærkilder. Hvis kilden du henviser til er basert på forfatterens egne tanker og forskning regnes det som en primærkilde. Hvis du velger å henvise til det forfatteren har tolket ut fra en annen kilde vil det regnes som en sekundærkilde. Derav, hvordan få innrykk i litteraturlisten? Litteraturlisten skal:

ha hengende innrykk, dvs. hvis referansen er lengre enn ei linje, bruk innrykk på etterfølgende linjer. Tips: hurtigtast for hengende innrykk er ctrl og T. være alfabetisk ordnet vanligvis etter forfatterens etternavn (første forfatter der det er flere) eller organisasjonsnavn.

Hva er forskjellen på opplag og utgave?

Utgave og opplag

Ny utgave betyr at boka er forandret. Nytt opplag betyr at boka kun er trykket opp på nytt, nøyaktig lik forrige gang.
Hvordan skal referanselisten se ut? Listen ordnes alfabetisk på første forfatters etternavn. Bruk fullt forfatternavn, men bruk initialer for fornavn når det er ukjent. Opp til ti forfattere: alle navn tas med i listen. Bruk kursiv på boktittel, navn på tidsskrift, navn på konferanse.

Hvordan skrive inn en bok som kilde?

Slik oppgir du kildene i kildeliste

Etternavn, Fornavn. (Utgivelsesår). Bokens tittel. Utgiversted: Forlag eller annen utgiver.
Hvordan henvise til konvensjoner? Konvensjonar

  1. KJELDA I TEKSTEN. Format: (Ansvarleg organisasjon, år, artikkelnr) Eksempel:
  2. KJELDA I LITTERATURLISTA. Format: Ansvarleg organisasjon. ( År).
  3. KJELDA I TEKSTEN. Format: (Korttittel på konvensjonen, år, artikkelnr)
  4. KJELDA I LITTERATURLISTA. Format: Korttittel på konvensjonen. (

Hvordan henvise til Store norske leksikon?

Dersom du gjengir artikkelen eller deler av artikkelen på en nettside skal navngivelsen være en lenke til artikkelen på snl.no. Navnet til forfatteren og og Store norske leksikon skal være godt synlig. Lenkene er en viktig del av navngivingen og skal også publiseres dersom teksten skal trykkes på papir.

By Slaby

Hvordan skrive sitat Apa? :: Hvordan sitere deler av en setning?
Nyttige lenker