Hjem > H > Hvordan Sitere Deler Av En Setning?

Hvordan sitere deler av en setning?

Bruk sitattegn for å markere det du refererer til. Slik skaper du et tydelig skille mellom dine og forfatterens ord, og du unngår å bli beskyldt for plagiat. Om du bare skal sitere deler av en setning, bruk firkanta klammer med tre punktum for å markere hvor du har utelatt ord. Du skal ikke oversette sitat.

Les mer

Også, hvordan henvise til sekundærkilder?

Skal du likevel referere til sekundærkilde, må både sekundærkilden og primærkilden vises til i teksten. Du nevner først primærkilden, med årstall dersom det er kjent, og skriver «henvist i», «referert i » eller lignende, og så sekundærkilden. Hvordan forkorte et sitat? Dersom man skal markere at noe er utelatt i et sitat, bruker man klammer og ellipse: […] Du trenger ikke bruke […] ved innledningen av sitat.

Følgelig, hva gjør jeg hvis verket har flere forfattere?

Ved flere medforfattere skal listen alfabetiseres ut fra førsteforfatteren. Har en forfatter skrevet flere verk, skal de ordnes kronologisk med eldste årstall først. Har en forfatter skrevet flere verk i samme år brukes a, b, c, etter årstallet for å skille arbeidene. Folk spør også hvordan tiltaler man de kongelige? Kongen og dronningen omtales som Hans/Hennes Majestet og tiltales Deres Majestet(er). Kronprinsen, kronprinsessen og prinsesse Ingrid Alexandra omtales som Hans/Hennes Kongelige Høyhet og tiltales som Deres Kongelige Høyhet(er).

Hvordan snakke med kongen?

Vi sier ”Hans Majestet Kongen”. Vi kan også si ”Deres Majestet”. Eller til og med ”Herre Konge”. Til dronningen sier vi ”Hennes Majestet Dronningen” eller ”Deres Majestet”. Kan man si du til prinsessen? Både stortingspresidenten og statsministeren erklærte seg «dus» med prinsessen. Det går helt fint, ifølge Slottet. - Prinsessen er kul, da sier man «du», sier Støre. I anledning prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag besøkte hun torsdag de tre statsmaktene.

Skal litteraturliste være alfabetisk?

Litteraturlisten skal:

  • plasseres til slutt i oppgaven, men før eventuelle vedlegg.
  • alltid begynne på ny side og ha overskriften Litteratur eller Referanser.
  • ha hengende innrykk, dvs.
  • være alfabetisk ordnet vanligvis etter forfatterens etternavn (første forfatter der det er flere) eller organisasjonsnavn.
Hvordan referere til eget arbeid? eget arbeideeget arbeide

Du viser da at du:
  1. Viser at det ikke er en ny tanke/ide.
  2. Ivaretar anonymiteten (Eksamenskandidater har et anonymt kandidatnummer).
  3. Er mest mulig etterrettelig.

Hvordan vise til lover?

Når du skal henvise til en lov, kan du bruke lovens korttittel eller forkortelse i henvisningsmerknaden. Det vil si at "lov om avslutning av avtaler, om fuldmagt og om ugyldige viljeserklæringer" ikke er en gyldig henvisning. Dette regnes som fritekst, som ikke er lov.

By Dodd Hadsell

Hvordan føre sekundærkilder? :: Hvordan angi sitat?
Nyttige lenker