Hjem > H > Hvor Mye Tjener En Regnskapsfører I Året?

Hvor mye tjener en regnskapsfører i året?

Ifølge Statistisk Sentralbyrå har en regnskapsfører i gjennomsnitt en lønn på ca kr 691 000 i året. Dette er gjennomsnittstallet på tvers av alle norske regnskapsførere. Lønnen for den enkelte regnskapsfører vil avhenge av antall år med erfaring, utdanning og flere andre faktorer vi kommer tilbake til rett nedenfor.

Les mer

Du kan også spørre hvem er bokføringspliktige?

Alle som leverer næringsoppgave og/eller mva-melding til myndighetene er bokføringspliktig. Alle som har regnskapsplikt etter regnskapsloven er også bokføringspliktig. De aller fleste som driver næringsvirksomhet må altså føre et regnskap etter bokføringsreglene. Du kan også spørre hvem har lov til å føre regnskap? Alle som er ansatt i en bedrift har lov til å føre regnskap for den bedriften de er ansatt i. Dersom selskapet er en del av en større gruppe har den ansatte faktisk også lov til å føre regnskap på vegne av andre selskaper i denne gruppen dersom selskapene er i et konsernforhold.

Kan jeg føre regnskap for andre?

Alle som påtar seg oppdrag med å føre regnskap for andre enn seg selv eller sin arbeidsgiver må som hovedregel ha autorisasjon fra Finanstilsynet. Dette gjelder både enkeltpersoner og selskaper. Enkeltpersoner som påtar seg slike oppdrag må drive virksomheten gjennom enkeltpersonforetak. Angående dette, hvordan føre utgående faktura? Alle bedrifter med bokføringsplikt skal bokføre utgående faktura i regnskapet sitt. Når du sender faktura og fører regnskap med Conta, er det veldig enkelt: Alle fakturaer du sender bokføres av seg selv. Når fakturaen er betalt, finner du den på fakturalisten din og merker den som betalt på den aktuelle datoen.

Så, hvordan bokføre en faktura?

Ved bokføring skal fakturaen utgiftsføres i kontospesifikasjonen på artskonto. Posteringen må ha en motpost, og leverandørgjeld må krediteres. Dette kan i utgangspunktet se ut som at det strides mot kontantprinsippet, da det er registrering av gjeld og ikke en utbetaling. Tilsvarende, hvordan føre et bilag? Et bilag føres alltid to steder

En grei huskeregel for å legge inn et nytt bilag i regnskapet ditt er at hvert enkelt bilag må alltid føres mot 2 ulike kontoer. Dette kalles en postering. Hver konto har også to sider: en for debet (inn) og en for kredit (ut).

Og et annet spørsmål, hvor lenge lagre regnskapsbilag?

Oppbevaring primærdokumentasjon – 5 år

Bilagene som danner grunnlag for selve bokføringen (inngående faktura, utgående faktura, kasseoppgjør, bankbilag, lønnsbilag og lignende)
Og et annet spørsmål, hvor lenge må man arkivere? Tidligere var man nødt til å oppbevare regnskapsdokumenter i minimum 10 år. Det er lenge for de fleste å holde styr på alle papirene. Heldigvis kom det en endring til bokføringsloven i 2015, som nå lar de fleste redusere denne tiden til 5 år.

Ta dette i betraktning, hvor lenge må man oppbevare bilag?

Det skal foreligge en fortegnelse over regnskapsmateriale som er sikkerhetskopiert, hvor ofte sikkerhetskopiering gjennomføres og hvor originalen og sikkerhetskopien oppbevares. Fortegnelsen skal oppbevares i 10 år etter regnskapsårets slutt.

By Rickart Luken

Hvordan blande alle farger? :: Hvordan sette opp privat regnskap?
Nyttige lenker