Hjem > H > Hvor Er Det Ulovlig Å Dø?

Hvor er det ulovlig å dø?

Longyearbyen er en av verdens rareste byer. Her får du nemlig ikke lov å dø, skriver et amerikansk reisemagasin.

Les mer

Kan man bli begravd på Svalbard?

Urnegrav er tillatt. Bestemmelsen gir automatisk rett for bosatte på Svalbard til å bli begravet på kirkegård i Longyearbyen. Også dersom avdøde ikke var bosatt på Svalbard ved dødsfallet kan det i særlige tilfeller gis tillatelse til grav. Man kan også spørre hvorfor kan man ikke føde på svalbard? Ingen skal fødes eller dø på Svalbard

Her skal ingen barn fødes og ingen døde begraves. Norsk helse- og sosiallovgivning gjelder ikke her, noe som betyr at det ikke finnes noe helse- og omsorgstilbud utover det vesle akuttmedisinske sykehuset i Longyearbyen. Samfunnet er ikke laget for et liv fra krybbe til grav.

Følgelig, kan man bli født på svalbard?

Normalt fødes ikke barn på Svalbard. Kvinnene reiser til fastlandet når terminen nærmer seg. Likevel tas fødte med i Svalbardstatistikken. Barn som fødes av kvinner med registrert opphold på Svalbard regnes i denne statistikken som født på Svalbard. Du kan også spørre er svalbard skattefritt? Du er skattepliktig for formue i og inntekt av fast eiendom og anlegg med tilbehør som ligger på Svalbard.

Hvor ligger Barentsburg?

Barentsburg ligger sørvest for Longyearbyen, ved Grønfjorden. Grønfjorden er en sidefjord til den store Isfjorden, som også Longyearbyen ligger ved. Hvem bor på Svalbard? Selv om Svalbard tilhører kongeriket Norge finnes to bosetninger på øygruppen hvor det bor flest russere og ukrainere. I den moderne gruvebyen Barentsburg bor det 450 personer, mens i den sovjetiske spøkelsesbyen Pyramiden bor det under 10 personer.

Hvor mye skatt betaler man på Svalbard?

Skatt til Svalbard trekkes med 8,0 pst. av lønn, pensjon mv. inntil 12 ganger folketrygdens grunnbeløp, og med 22,0 pst. av overskytende beløp. I forhold til dette, hva betaler man i skatt på svalbard? Skatten beregnes med en lav sats for inntekt opp til 12 ganger folketrygdens grunnbeløp, og med en høyere sats for overskytende inntekt. Trygdeavgift av lønn mv. er 8 pst.

Hvor mye tjener man på Svalbard?

Lav skatt. Innbyggerne betaler bare snaut 16 prosent i skatt så lenge inntekten er under cirka 800.000 kroner. Mork har selv vært på øygruppa i 31 år, og opplever at stadig flere stifter familie der oppe. — Folk trives på Svalbard, det tror jeg at jeg kan si ganske greit.

By Dorothi Freudenburg

Hvem eier Svalbard? :: Hvem eier bildene på Instagram?
Nyttige lenker