Hjem > H > Hvor Lang Er Garantien På Mobiltelefon?

Hvor lang er garantien på mobiltelefon?

I utgangspunktet har du to års reklamasjonsrett, men dersom produktet er ment å vare vesentlig lenger enn to år, kan du klage i inntil fem år. Dette vil gjelde for eksempel TV, PC, hvitevarer, stasjonære hi-fi-anlegg og mobil- og smarttelefoner. En garanti er noe produsenten eller selgeren kan velge å gi deg.

Les mer

Folk spør også hva har 5 års garanti?

Du har alltid to års klagefrist (reklamasjonstid) når du kjøper noe av en profesjonell selger. For varer som ved vanlig bruk er ment å vare mye lenger, kan du klage i fem år. Joggesko og barneleker har typisk to års klagefrist, mens møbler og mobiltelefoner har en klagefrist på fem år (forbrukerkjøpsloven). Følgelig, hvor lenge bør en mobiltelefon vare? Idag tar man gjerne utgangspunkt i en Høyesterettsdom fra 2007. Denne slår fast at levetiden på en mobiltelefon er på 3-4 år. - I denne dommen slår også Høyesterett fast at 3-4 år er «vesentlig lengre enn to år» og at reklamsjonstiden på en mobiltelefon derfor er 5 år, og ikke 2 år.

Tilsvarende, er det lurt å kjøpe brukt mobil?

Bruk pengene dine fornuftig - kjøp brukt!

Å kjøpe ny mobiltelefon kan minne litt om å kjøpe ny bil i den forstand at det er relativt dyrt og verdien reduseres fort. Derfor er det også som med bil lønnsomt å kjøpe brukt. Hos TeleOutlet får du kjøpt brukte mobiltelefoner i ulike kategorier.
Hva betyr 2 års garanti? I Norge er hovedregelen at reklamasjonsfristen er 2 år fra man kjøpte varen, men 5 år dersom varen er ment å vare vesentlig lenger enn 2 år.

Du kan også spørre er reklamasjon gratis?

Ofte vil du ha krav på gratis reparasjon samme hvilken del det er snakk om, så lenge produktet ikke fungerer. LES OGSÅ: Kan jeg reklamere på batterier i fem år etter kjøp? I forhold til dette, hva dekkes av garanti? Vanligvis medfører en gitt garanti at man som forbruker, får rett til å få en kostnadsfri utbedring av feil og mangler innenfor garantitiden, gitt at feilen eller mangelen som oppstår dekkes av garantiens innhold.

Hva er vanlig garantitid?

Garantitiden blir bestemt etter hva som er avtalt mellom deg og selger på kjøpstidspunktet. En vanlig garantitid er ett år, men det kan også være lenger. Spør uansett før du kjøper noe. Garantien er en tilleggsrettighet som du kan få, men reklamasjon gjelder alltid. Så, hvordan fungerer en bankgaranti? En bankgaranti er en forpliktelse fra kundens bank til å betale et visst beløp til garantimottakeren, når det er nødvendig. Garantien utløses når en av partene i kontrakten ikke oppfyller sine forpliktelser, så den andre parten ikke lider tap på grunn av dette.

Hvor ofte bør man bytte mobil?

Kvinner bytter også litt oftere enn menn, skal vi tro undersøkelsen, med 30 måneder mot 32, og de yngre bytter noe oftere enn de eldre. For dem under 30 er nemlig byttefrekvensen cirka to år, mens de over 50 venter rundt tre år.

By Barn Kiebler

Hvor lenge varer en Samsung mobil? :: Når har man krav på erstatning?
Nyttige lenker