Hjem > H > Hvilke Skader Erstattes Av Din Trafikkforsikring?

Hvilke skader erstattes av din trafikkforsikring?

Forsikringen gir skadelidte rett til erstatning direkte fra forsikringsselskapet for de skader som vedkommende måtte bli påført, og som i henhold til bilansvarsloven av 3. februar 1961 medfører rettslig ansvar. Forsikringen omfatter også føreren og passasjerer i kjøretøyet.

Les mer

Hva er straffen for å kjøre bil uten skilter?

Kanskje blir det aldri brukt til noe ulovlig. Du må uansett melde tapet til politiet før du kan få nye kjennemerker. I mellomtiden kan du risikere en bot på 2 750 kroner hvis du kjører uten skilt. Har alle en ansvarsforsikring? Alle registrerte kjøretøy må ha lovpålagt ansvarsforsikring, ikke bare biler. Det vil si at for eksempel motorsykler, mopeder, bobiler, ATV-er og snøscootere også må ha ansvarsforsikring.

Folk spør også hva skjer om man ikke betaler forsikring?

Hva skjer hvis du ikke betaler? Hvis du ikke betaler forsikringspremien eller trafikkforsikringsavgiften, vil forsikringsselskapet sende purringer, si opp forsikringsforholdet og sende kravet til inkasso. I praksis vil det bety at bilen ikke er forsikret og bilen blir avskiltet i en veikontroll. Hva sier loven om forsikring av bil? Alle kjøretøy med skiltene på må ha lovpliktig ansvarsforsikring – uansett om kjøretøyet er i bruk eller ikke. Hvis du kjører på noen og mangler bilforsikring, kan du bli økonomisk ansvarlig for ulykken. Det er viktig at kjøper/ny eier har lovpålagt forsikring med en gang.

Du kan også spørre hvor mye er trafikkforsikringsavgift?

Det du skal betale i trafikkforsikringsavgift beregnes ut ifra døgnsatsen ganger antall døgn kjøretøyet er forsikret. Døgnsatsen for 2021 er for eksempel 8,40 kr for bensinbiler og dieselbiler med partikkelfilter (3 066 kr for 365 dager). Fra vil den være 8,15 kr (2 975 kr for 365 dager). Angående dette, hva er delkasko forsikring? Delkasko (også kalt minikasko) er en forsikring som dekker brann, tyveri, innbrudd, veihjelp og glasskade, i tillegg til det den lovpålagte ansvarsforsikringen dekker. Ønsker du å være dekket mot steinsprut og glasskade må du som minimum ha delkasko (minikasko). Egenandelen kan du velge selv.

Hvordan registrere en avregistrert bil?

Har du vraket eller avregistrert kjøretøyet ditt må du kontakte Statens vegvesen slik at dette registreres i motorvognregisteret. Om det viser seg at kjøretøyet var vraket eller avregistrert i gebyrperioden, vil vi ettergi gebyret automatisk når dette registreres i motorvognregisteret. Dessuten, hva trenger jeg for å vrake bilen? Personen som leverer bilen står ansvarlig for at bilen rettmessig skal vrakes. Du må fremvise vognkort og legitimasjon. Skal vrakpanten sendes til andre enn deg, må full personalia til denne personen fremlegges. Fullstendig navn, adresse, fødselsnummer (11 siffer) og kontonummer.

Og et annet spørsmål, hvor mye får man i vrakpant?

Vrakpanten er 3 000 kroner for personbil, varebil, campingbil, campingvogn, snøscooter og minibuss/buss under 6 meter og 500 kroner for moped og motorsykkel.

By Hyman Tronnes

Har Elkjøp prisløfte? :: Er bilen forsikret uten eu kontroll?
Nyttige lenker