Hjem > E > Er Bilen Forsikret Uten Eu Kontroll?

Er bilen forsikret uten eu kontroll?

Du skal ikke kjøre en bil uten EU godkjenning. Da har bilen bruksforbud og den kan også ha tekniske mangler som skaper farlige situasjoner og ulykker i trafikken. Forsikringsmessig kan du risikere tap som avkortning eller at du ikke får utbetalt forsikring men dette må du sjekke nærmere med et forsikringsselskap.

Les mer

Så, er kjøretøyet forsikret?

Informasjon om hvor kjøretøyet er forsikret fås kostnadsfritt ved innlogging med BankID på www.tff.no/minside. Se instruks om hvordan å sjekke forsikringen. (Merk at i Autosys vil etterhvert alle forsikrede kjøretøy stå med kode 02 TFF og ikke i hvilket forsikringsselskap kjøretøyet er forsikret). Også, er det straffbart å kjøre bil uten forsikring? Det er den klare beskjeden fra seniorrådgiver André Fimreite i NAF. Han understreker at kjøring uten forsikring er et brudd på veitrafikkloven. Det kan – i ytterste konsekvens – straffes med bøter eller fengsel i opptil ett år, selv om du ikke har vært involvert i en ulykke.

Hvor mange kjører uten forsikring?

mars 2018 besluttet at Trafikkforsikringsforeningen skulle få sende ut gebyrer til eiere av kjøretøy uten forsikring. To måneder senere var antall uforsikrede redusert fra 111.000 til 69.000, ifølge Nationen , og ett år etter var antallet nede i 33.590. Derav, hva betyr det at kjøretøyet er avregistrert? Når du avregistrerer kjøretøyet ditt, blir både forsikring og trafikkforsikringsavgiften automatisk sagt opp.

Du kan også spørre hva er avskiltingsbegjæring?

Dersom kjøretøyet ditt ikke har blitt eu-godkjent innen fristen eller forsikringen ikke er i orden, vil du kunne motta en avskiltingsbegjæring fra Statens Vegvesen. Hvis du ikke ordner opp vil du når som helst (etter fristen) kunne bli stoppet av politiet, tollvesenet eller vegvesenet. Kan man kjøre en bil som ikke er EU godkjent? Er ikke kjøretøyet ditt godkjent innen fristen, kjører du ulovlig og kjøretøyet kan bli avskiltet. Når du eier et kjøretøy, er det ditt ansvar å sørge for at det blir godkjent innen fristen. Når fristen har gått ut får kjøretøyet bruksforbud, og det kan bli avskiltet hvis du blir stoppet i kontroll.

Så, kan man kjøre bil som ikke er eu godkjent?

Hva skjer hvis jeg kjører med en bil som ikke er godkjent? Hvis bilen ikke er forevist og godkjent innen fristen, vil Statens vegvesen sende en melding om avskiltingsbegjæring. Da har bilen kjøreforbud. Hva regulerer bilansvarsloven? Bilansvarsloven, eller "lov om ansvar for skade som motorvogn gjer" som er lovens fulle navn, ble vedtatt 3. februar 1961 og gjaldt fra 1. juni samme år. Loven regulerer den skadelidtes erstatningsrettslige stilling når skaden er voldt av en motorvogn, og om ansvaret for trafikkforsikringsselskapet.

Så, kan man forsikre en bil man ikke eier?

Nei, regelen er at det er eieren av bilen som skal stå som forsikret. Unntaket er biler som er registrert på ektefelle eller samboer, trygdebil der det er mindreårige som eier bilen eller ved leasing.

By Fleur Arceneaux

Hvilke skader erstattes av din trafikkforsikring? :: Hvordan fjerne virus på Huawei mobil?
Nyttige lenker