Hjem > H > Hvordan Referere Sekundærkilde?

Hvordan referere Sekundærkilde?

Skal du likevel referere til sekundærkilde, må både sekundærkilden og primærkilden vises til i teksten. Du nevner først primærkilden, med årstall dersom det er kjent, og skriver «henvist i», «referert i » eller lignende, og så sekundærkilden.

Les mer

Og et annet spørsmål, hvordan oppgi kilder nettside?

Forfatter. (år, dato). Tittel. Hentet fra URL. Følgelig, hvordan skrive inn kilde? Hvis du mangler forfatter eller det er flere enn tre, da skriver du opp tittelen på teksten eller boka istedenfor. Når du referer skal det komme tydelig frem at det ikke er du som mener, hevder, argumenterer, sier, påstår, peker på eller liknende men forfatteren du viser til.

Hva er en referanse i en tekst?

Referanser er henvisninger til kilder man har brukt i skriftlige arbeider som rapporter, artikler, studentoppgaver, avhandlinger, etc. Eksempler på kilder er: Lærebøker. Hva er en henvisning i tekst? Henvisningene skal vise hvilke kilder du har brukt i teksten, og sette leseren i stand til å finne frem til materialet du har bygget på. Alle kildene du har brukt i arbeidet skal være med i litteratur-/kildelisten.

Hva er forskjellen på primær og sekundærkilder?

Primærkilder er det originale materialet, for eksempel dokumenter, brev og bilder, som historikeren baserer sin kunnskap på. Sekundærkilder er tolkninger av primærkilder, for eksempel historikerens fortelling. Ta dette i betraktning, hva er forskjellen mellom primærkilder og sekundærkilder? Innenfor kildekritikk snakker vi gjerne om primærkilder og sekundærkilder. Hvis kilden du henviser til er basert på forfatterens egne tanker og forskning regnes det som en primærkilde. Hvis du velger å henvise til det forfatteren har tolket ut fra en annen kilde vil det regnes som en sekundærkilde.

Hvordan referere til primærkilder?

Primær- og sekundærkilder

Du skal kun henvise til kilder du selv har lest. Hvis du velger å bruke en sekundærkilde, er det viktig at dette kommer tydelig frem i henvisningen. Du skal ikke henvise til primærkilden om du ikke har hentet informasjonen derfra, men vise at du har hentet informasjonen via en annen kilde.
Og et annet spørsmål, hvordan henvise til nettkilder? Nyhetsartikler publisert på nett, blogginnlegg og lignende som har en oppgitt forfatter, viser du til med forfatternavn og årstall, slik som ovenfor, for eksempel: (Lindi 2014). Du oppgir nettadressen og nedlastingsdato i referanselista på slutten av oppgaven.

Også, hvordan sortere referanseliste?

Sortere en liste alfabetisk i Word

  1. Merk listen du vil sortere.
  2. Gå til Hjem->Sorter.
  3. Angi Sorter ettertil Avsnitt og Tekst.
  4. Velg Stigende (A til Å) eller Synkende (Å til A).
  5. Velg OK.

By Nevada Biegel

Hvordan skrive kilde uten forfatter? :: Hvordan lese lovtekst?
Nyttige lenker