Hjem > H > Hvor Mye Kwh Bruker Varmepumpe?

Hvor mye kWh bruker varmepumpe?

En vanlig luft-til-luft-varmepumpe (nordisk modell med nominell effekt 3,5 kW) bruker gjerne mellom 200 og 1200 W, i snitt kanskje 400 W. Hvor mye energi dette blir i løpet av året, avhenger blant annet av været og hvordan varmepumpen brukes.

Les mer

Når er det best å vaske klær strøm?

Som hovedregel er strømmen billig om natten og om sommeren når du trenger den minst, og dyrest når det er kaldt og når alle andre skal lage middag, vaske klær, lade elbil og dusje. Den billigste strømmen får du i lavlastperiodene, altså når færrest bruker strøm, gjerne mellom 22-07. Hvor mye koster en klesvask på 60 grader? Vaskemaskin: 1 krone

En 60 graders vask utgjør et strømforbruk på 1 kWh, altså 2 kroner per vask.

Hvor mye koster 1 klesvask?

En undersøkelse fra Statnett viser at mange tror det er langt dyrere å vaske klær enn det egentlig er. Ifølge en pressemelding som blant annet Nordlys har omtalt, er fasiten at du bruker litt mindre enn én krone i strøm – for hver klesvask på 60 grader. Derav, hvor mye skal varmepumpen stå på? For de aller fleste er 23 til 24 grader normal temperatur å stille inn varmepumpa på. Det som påvirker temperaturen er blant annet hvor isolert huset ditt er, eller hvor i boligen din varmepumpa er plassert. – Vil du ha 23 grader i boligen din, bør du stille den inn på 23 grader.

Hvilke strømavtaler er best?

Spotprisavtaler er det de fleste eksperter anbefaler og er billigst over tid. Har du behov for mer forutsigbarhet og trygghet om hva du skal betale for strømmen hver måned, bør du vurdere fastpris avtale. En fastpriskontrakt er en avtale om en fast pris på strøm over kontraktsperioden. Hva tar mest strøm i huset? Det er liten tvil om hva som bruker mest strøm...

Oppvarming er helt klart den største strømtyven i de fleste husholdningene, og selv om enkelte strømsparetiltak kan være krevende er det ting du enkelt kan gjøre selv også. – Mellom 70-80 prosent av de totale strømkostnadene kommer fra oppvarming av bolig.

Man kan også spørre hvordan senke innetemperaturen?

Oppvarming. Senk innetemperaturen med 1 grad. Hold innetemperaturen på mellom 19-22 °C. For hver grad du senker innetemperaturen, sparer du ca. Er det penger og strøm å spare på å slå av varmepumpen eller senke temperaturen om natten? Med varmepumpe er det enkelt å senke temperaturen litt på natta, men det vil ikke spare mye strøm. Energibruk til oppvarming utgjør drøyt halvparten av den strømmen en gjennomsnittlig husholdning bruker i løpet av året, ifølge Enova. Vinterstid kryper gjerne strømprisen oppover i takt med at det blir kaldere ute.

Og et annet spørsmål, hvor mye sparer man på å skru ned varmekabler?

- Du kan spare en tusenlapp eller mer om du setter ned varmen til 12 grader i de to ukene du er bortreist, sier han. Utregningen er basert på en bolig i Oslo på 150 kvadratmeter, hvor beboerne har et årlig forbruk på rundt 20.000 kilowattimer, og strømprisene som er nå.

By Rainger

Hvorfor trådløst bredbånd? :: Hvordan få ned strømregninga?
Nyttige lenker