Hjem > N > Når Ble Åssiden En Del Av Drammen?

Når ble Åssiden en del av Drammen?

Åssiden tilhørte tidligere Lier kommune men ble i 1951 en del av Drammen. Skoger var tidligere egen kommune, men etter kommunesammenslåing i 1964 ble Skoger en del av Drammen. Åssiden og Fjell ble bygget ut på 60-tallet mens Konnerud gjennomgikk massiv utbygging på 80-tallet.

Les mer

Man kan også spørre når startet bosetting i drammen?

Den første bydannelsen oppstod ved munningen av Drammenselva, Bragernes nord for munningen og Strømsø sør for denne. Byens folketall vokste gjennom hele 1800-tallet, spesielt i siste halvdel, da det ble anlagt en rekke treforedlingsbedrifter. Veksten var mer moderat etter 1900. Dessuten, hvorfor ble drammen en by? Havna der elva rant ut i fjorden, ble en av de viktigste trelasthavnene i landet, og de to ladestedene Bragernes og Strømsø vokste fram. De fikk i 1715 rettigheter som kjøpsteder. I 1811 ble de så slått sammen til én kjøpstad under navnet Drammen.

Er Drammen en by?

Drammen kommune ligger i Viken fylke. Kommunen ble dannet 1. januar 2020 og består av de tre tidligere kommunene Nedre Eiker, Drammen og Svelvik. Hvor mange bor på Åssiden? Åssiden er en bydel og et sogn i Drammen kommune i Viken fylke. Sognet har 12 066 innbyggere (2015) og er med det største sognet i Drammen. Åssiden ligger på nordsiden av Drammenselva.

Så, hvor startet bybrannen i drammen?

Den nye brannen startet ved dagens lekepark i parken, i Waagaards eiendom i Øvre Storgate. Den gangen var Bragernes preget av tett bebyggelse langs elven, med en vei bak husrekken og nye hus bak denne. Også, er drammen Østlandet? Byer på Østlandet

Drammen med omland er det nest største tettstedet på Østlandet.

Hvor mange bor på Fjell?

Fjell Tidligere norsk kommune
Areal148,17 km²
Befolkning24 870 (2016)
Bef.tetthet167,85 innb./km²
Antall husholdninger10 053
Når fikk Drammen bystatus? Drammen fikk endelig sin bystatus i 1811.

Og et annet spørsmål, hvor mange mennesker bor det på konnerud?

Konnerud er et tettsted i Drammen kommune i Viken. Tettstedet er ifølge SSBs definisjon 4,7 km², og har 10 400 innbyggere (2021).

By Saunder

Hvor mange bydeler er det i Drammen? :: Hvordan få frem Apple Pay?
Nyttige lenker