Hjem > H > Hvilket Fylke Er Drammen I?

Hvilket fylke er Drammen i?

Drammen kommune ligger i Viken fylke.

Les mer

Angående dette, hvor mange bor på fjell i drammen?

Austad/Fjell er en av de ti bydeler i Drammen kommune. Bydelen hadde 7 873 innbyggere per 1. Også, hvor mange i drammen? Tettstedets samlede befolkning er på 110 236 innbyggere per 1. januar 2021. Drammen kommune hadde 100 581 innbyggere etter kommunesammenslåingen som trådte i kraft 1. januar 2020, og var dermed den sjuende største i landet, etter folketall.

Hvorfor heter det Drammen?

Navnet. Bynavnet kommer fra Drafn, det norrøne navnet på den indre delen av Drammensfjorden. Trolig kom dette i sin tur fra Drǫfn, som var navnet på Drammenselva. Hvor startet bybrannen i Drammen? Den nye brannen startet ved dagens lekepark i parken, i Waagaards eiendom i Øvre Storgate. Den gangen var Bragernes preget av tett bebyggelse langs elven, med en vei bak husrekken og nye hus bak denne.

Er Drammen Østlandet?

Byer på Østlandet

Drammen med omland er det nest største tettstedet på Østlandet.
Hvor mange tyrkere er det i Drammen? Det er likevel tyrkerne som klart skiller seg ut som å være relativt sett klart mest konsentrert til kommunen. Drammen med sine 2,3 prosent av landets befolkning med innvandrerbakgrunn, har hele 12,9 prosent eller hver åttende av landets innbyggere med innvandrerbakgrunn fra Tyrkia.

Hvor mange utlendinger bor i Drammen?

Innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre i Drammen kommune utgjør 13 500 personer i 2010 og 62 % av disse har sin bakgrunn fra 10 land og utgjør 8 400 personer. De fleste i Drammen kommune har landbakgrunn fra Tyrkia med 2 200 personer. Ta dette i betraktning, hvor mange mennesker bor det på konnerud? Konnerud er et tettsted i Drammen kommune i Viken. Tettstedet er ifølge SSBs definisjon 4,7 km², og har 10 400 innbyggere (2021).

Hvor mange ansatte er det i Drammen kommune?

Kommunen har ca. 100 000 innbyggere og 6500 ansatte, og er med det Norges 7. største kommune. Drammen kommune er en fremtidsrettet, moderne og tilpasningsdyktig kommune.

By London

Hva het Drammen før? :: Hvorfor ble Bergen den viktigste byen i middelalderen?
Nyttige lenker