Hjem > E > Er Drammen Viken?

Er Drammen Viken?

Viken

Viken

KommuneKommunenummerTidligere fylke
Bærum kommune3024Akershus
Drammen kommune (+ Nedre Eiker, Svelvik)3005Buskerud
Eidsvoll kommune3035Akershus

Les mer

Også, hvor mange byer er det i viken?

Viken har 51 kommuner. Hva er administrasjonssenteret i Viken? 1,2 millioner mennesker, eller rundt 23 % av Norges befolkning, bor i området. Fylkeskommunen har hovedsete i Oslo i Akershus fylkeskommunes tidligere lokaler.

Er Oslo en fylkeskommune?

Hvert fylke unntatt Oslo utgjør en fylkeskommune (kommuneloven § 3). Hvilke fylker er Viken? Viken er et norsk fylke, opprettet 1. januar 2020 gjennom en sammenslåing av de tidligere fylkene Akershus, Buskerud og Østfold. Viken grenser i øst til Sverige, i øst og nord til Innlandet, i vest til Vestfold og Telemark og Vestland og i sør til Skagerrak.

Tilsvarende, hva er forskjellen på fylke og fylkeskommune?

Fylkeskommunen er det regionale folkevalgte styringsnivået i Norge. Landområdet for en fylkeskommune kalles et fylke. Fylkeskommunen ledes av et fylkesting, valgt i allmenne valg for fire år. Innføringen av direkte valg av representanter til fylkesting skjedde i 1975. Du kan også spørre hva heter den største byen i viken? Fredrikstad blir den største byen i Viken, men Bærum blir Vikens største kommune basert på innbyggertall. Fylkeshovedsteder blir Oslo (fylkeskommunens hovedadministrasjon), Drammen (fylkeskommunale funksjoner) og Sarpsborg (fylkeskommunale funksjoner).

Tilsvarende, hva betyr fylkesvåpenet til viken?

Vikens fylkesvåpen har tittelen «trippel fjellspeiling i vann». Fylkesvåpenet viser et fjell i sølv som gjenspeiler seg på blå bakgrunn. På flater der sølv ikke kan gjengis, benyttes hvit farge. Våpenet ble valgt ut etter en publikumskonkurranse der det kom inn over 600 forslag. Hva har fylkeskommunen ansvaret for? Viktige fylkeskommunale oppgaver:

ANSVAR: Fylkeskommunen har ansvar for videregående skole, tannlege, transport, fylkesveier og fylkesbibliotek. Den øverste politiske lederen i en kommune er ordføreren. I fylkeskommunen er det fylkesordføreren som er øverste leder.

I forhold til dette, hva kalles en person fra viken?

Et forslag på hva Viken-innbyggerne kan kalles, som er historisk forankret, er «Vikværing».

By Limoli

Hvilken størrelse TV skal jeg velge? :: Hvor langt er 2000 tegn?
Nyttige lenker