Hjem > H > Hvor Mange Utlendinger Bor I Drammen?

Hvor mange utlendinger bor i Drammen?

Antallet innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre i Drammen økte fra 1 100 i 1970, 2 100 i 1980, 4 100 i 1990, til 6 800 i 2000, 13 500 i 2010, og altså 16 300 i 2013.

Les mer

Hva kommer navnet Drammen fra?

Drammen blir vanligvis tolket som en avledning av norrønt draf, 'grums', 'smått avfall', og samme ord som drǫfn i norrøn poesi, 'bølge'; navnet Drammen kan da bety 'den bølgende' eller 'den som har uklart vann'. Drammen ble bynavn da Bragernes og Strømsø ble slått sammen til kjøpstad i 1811. I forhold til dette, hva het hokksund før? Hokksund er et tettsted i Øvre Eiker kommune i Buskerud fylke og kommunesenter i kommunen, fra 1996 med bystatus. Fram til 1920 ble navnet skrevet «Haugsund», men dette ble endret for å unngå sammenblanding med Haugesund og fordi Hokksund lå nærmere den lokale uttalen av navnet.

Hva betyr Hokksund?

Navnet Hokksund kommer av Haug- sund, som antakelig betyr "sundet ved Haug". Man kan også spørre hvem eier hokksund camping? Hokksund camping AS eies av: Braathen Ole Fredrik.

Hvor mange bor i Krokstadelva?

Bosetning. Bebyggelsen i Krokstadelva er del av Drammen tettsted og ligger på nordsiden av Drammenselva, rundt tolv kilometer vest for bysenteret. Krokstadelva har 7 918 innbyggere (2017). Når brant Drammen? Drammens Teater ble totalt ødelagt av en påsatt brann i 1993. Allerede dagen etter brannen bestemte styret i Foreningen Drammens Teater at teaterbygningen skulle gjenoppbygges i samme stil, basert på ytterveggene som sto igjen.

Har Drammen vært hovedstad?

Om kvelden 18. mars kom det regjerende organ i Norge på den tid, Slottsloven på Akershus, til Drammen og tok sete her. Drammen var faktisk i 1716 regjeringshovedstad for noen uker. Hva betyr Konnerud? En av disse gårdene er Konnerud som har gitt navn til hele bydelen. Det er uklart hva navnet kommer av, men det kan være mannsnavnet Korni som ryddet plassen til gården, eller dyrenavnet «ikorn» (ekorn).

Hvor høyt ligger Konnerud?

220–340 meter over havet. Konnerud er omgitt av mye fin natur som er ypperlig egnet for fotturer og skiturer.

By Sellers

Hvordan skrive koordinater i matte? :: Hvor mange bor i Solbergelva?
Nyttige lenker