Hjem > H > Hvorfor Er Tysk Og Norsk Så Likt?

Hvorfor er tysk og norsk så likt?

Omtrent 90 % av ordforrådet er det samme - også grammatisk er språkene bygget opp på samme måte. Forklaringen på dette er at de skandinaviske språkene stammer fra et felles urspråk. Språkene er ganske enkelt i familie med hverandre. Dansk, norsk, svensk, islandsk og færøysk er eksempler på språk som er nært beslekta.

Les mer

Er tysk og nederlandsk likt?

Nederlandsk er et språk som hører til de germanske språkene i den indoeuropeiske språkfamilien. Sammen med tysk, engelsk og frisisk utgjør nederlandsk den vestgermanske språkgruppen. Hvordan har tysk påvirket det norske språket? Språket i Nord-Tyskland har hatt en enorm påvirkning på det norske språket, og enkelte har anslått at 30 % av norske ord har sin bakgrunn i lavtysk. Grunnen til det er at tyskere dominerte handelen i Norge i flere hundre år. Derfor fortrengte tyske ord de norske innen forhold som hadde med handel og reising å gjøre.

Man kan også spørre hvilket språk er lurt å lære?

5 språk som er lette å lære

  • Engelsk. Det er det mest utbredte språket i verden.
  • Swahili. Swahili er et Bantu språk, sterkt påvirket av arabisk spesielt, i tillegg til engelsk, fransk, tysk og portugisisk.
  • Fransk.
  • Spansk.
  • Italiensk.
I hvilket land oppsto de indoeuropeiske språkene? Alle de indoeuropeiske språkene kan spores tilbake til en folkegruppe som bodde enten i Anatolia eller på steppene i Øst-Europa. Denne folkegruppen kalles indoeuropeerne, og de snakket ur-indoeuropeisk, urspråket for alle de indoeuropeiske språkene.

Man kan også spørre hvilke språk er mest i slekt med norsk?

Norsk tilhører videre den germanske språkgruppen, noe som betyr at norsk er nært i slekt med tysk, engelsk og nederlandsk. Tenk bare på ord som kan og komme, som er omtrent like i disse språkene. Norsk, svensk og dansk utgjør den skandinaviske språkgruppen. Er nederlandsk og flamsk det samme? Flamsk er også vanlig betegnelse på flamlendernes språk, som er en nederlandsk dialekt. Da Belgia i 1830 ble opprettet som en ettspråklig fransk stat, fikk de nederlandske dialektene bare dialektstatus og ble kalt «flamand» på fransk, dvs. «flamsk». Språkene ble likestilt i 1898 og flamsk fikk betegnelsen nederlandsk.

Er nederlandsk likt norsk?

Nederlandsk ligner på norsk på mange måter og ordene er ganske like. Hvis vi bare ser på selve språket, som ord og grammatikk, er tysk lettere å lære enn engelsk. Men engelsk har blitt lettere for oss, fordi vi er så vant til å høre språket på tv, film og internett. Tilsvarende, hvorfor er nederlandsk så likt norsk? Nederlandsk var kanskje et uventet valg på topp. Professoren begrunner valget med at nederlandsk ligner på norsk i struktur og ord, slik at det går an å lese og forstå språket selv om man ikke har lært det.

Hva er et arveord?

Arveord er de gamle ordene i et språk som er nedarvet fra de eldste språktrinnene, til forskjell fra lånord og fremmedord. I norsk dreier dette seg om ord fra urgermansk og det indoeuropeiske grunnspråket. Far og mor er eksempler på arveord, mens onkel og tante er lånord.

By Eliades

Hva skjer med talemålet i Mellomnorsk tid? :: Hvor mye bør man lade mobilen?
Nyttige lenker