Hjem > H > Hvor Langt Tilbake Er Det Mulig Å Spore Slekt?

Hvor langt tilbake er det mulig å spore slekt?

Nordmenn flest kan ha håp om å spore de fleste av sine norske forfedre rundt 250 år tilbake i tid, det vil si midten av 1700-tallet ettersom kirkebøker for de fleste delene av landet er bevart etter denne tid, og så er det søkbare folketellinger fra 1701 og 1801 og senere.

Les mer

Du kan også spørre hvordan finne ut om man er i slekt med noen?

Finn din slekt

  1. Søk etter slekt på Digitalarkivet. Her kan du søke i våre digitaliserte arkiver.
  2. Spør en slektsgransker. Få hjelp av andre brukere av Digitalarkivet på vårt debattforum.
  3. Les våre brukerveiledninger. Veiledninger for deg som vil bruke arkivene våre på egenhånd.
Så, hvordan finne kirkebøker? Hvor finnes kirkebøkene? På Digitalarkivet kan du bruke både skannede og transkriberte, søkbare kirkebøker for hele landet. Nyere kirkebøker som ikke er tilgjengelige i Digitalarkivet, oppbevares enten i statsarkivene, eller kan fremdeles befinne seg på menighetskontorene.

Og et annet spørsmål, hvor kan jeg finne slektstreet mitt?

På Digitalarkivet kan du søke i blant annet folketellinger og kirkebøker. Folketellingen er en oversikt over hele befolkningen i Norge på et gitt tidspunkt. Den siste tellingen vi har tilgang til er den fra 1910. Kirkebøkene gir oss en oversikt over fødsler, dåp, giftermål og dødsfall. Folk spør også hvordan finne oldeforeldre? Så lett finner du oldemor på nett!

  1. Søk i Gravminnebasen. Det første stedet du kan begynne letingen etter oldemor er i Slekt og Datas gravminnebase, hvor over 2,7 millioner gravsteder er registrert.
  2. Søk i Digitalarkivet. Som ny slektsforsker vil du fort bli kjent med Digitalarkivet.
  3. Søk i Nasjonalbiblioteket.

Derav, hvordan finne slekt i norge?

Her har vi samlet informasjon om noen av de viktigste kildene du kan bruke for å finne norsk slekt.

  1. Bygdebøker og slektsbøker. Bygdebøker og slektsbøker gir en oversikt over et bygdesamfunn eller en slekt.
  2. Folketellinger.
  3. Kirkebøker.
  4. Andre kilder.
  5. Slekt og Datas lokale kilder.
Hvor mange forfedre har vi? Aner betyr i dag forfedre i sin alminnelighet. Vi har 4 besteforeldre, 8 oldeforeldre, 16 tippoldeforeldre og så videre.

Hva er en slekt?

Slekt eller slektskap betegner en felles opprinnelse for enten personer, andre organismer, arter, biologiske grupper eller – i overført betydning – også ideer eller ting. Hvordan søke etter slekt i USA? I USA opereres det med mange betalingstjenester for de som ønsker å finne slekten. Haakenstad nevner www.familysearch.org, www.rootsweb.ancestry.com, www.norwayheritage.com som gode hjelpemidler, og disse er også gratis. I sistnevnte finnes det også passasjerlister over de som reiste til Amerika før 1875.

Angående dette, hvordan søke i digitalarkivet?

Gå til Arkivverkets digitale fotoarkiv. Midt i skjermbildet finner du et stort søkefelt. Det er et fritekstsøk, noe som innebærer at du søker i all informasjon som er registrert til et bilde.

By Halfon Takayama

Hvordan søke i folketellinger? :: Hvordan få små rom til å virke større?
Nyttige lenker