Hjem > H > Hvordan Få Små Rom Til Å Virke Større?

Hvordan få små rom til å virke større?

Romfølelse – slik får du små rom til å virke større

  1. Bruk lyse farger. Fargen på rommet har stor betydning for hvordan vi opplever rommet.
  2. Mal vegg og tak i samme farge.
  3. Møbler som gir økt romfølelse.
  4. Lagringsplass.
  5. Sørg for mest mulig lys.
  6. Gjør rommet større med speil.
  7. Planter og bilder for økt romfølelse.

Les mer

Hvilken farge på vegg bak tv?

Et lurt triks er å male veggen bak TV-en i en mørk grå farge, så går den mer i ett med veggen når den er avslått. Da blir TV-kroken roligere, og boksen vil ikke ta for mye oppmerksomhet i rommet. Hvilke farger passer til mørk blå? Hvilke farger passer til blått? Blått er en farge som også er lett å mikse med andre farger, men noen egner seg selvsagt litt bedre enn andre. – Rødt og grønt er sikre kandidater, men også oransj og brente toner som sennepsfarger og litt sære gul-nyanser er fint til blått, sier farge-eksperten.

Deretter, hva er fargekontraster?

Kontrast betyr motsetning, og oppstår når en tydelig kan skille farger fra hverandre. Kontraster skaper liv, fanger interesse, gir et dynamisk uttrykk. Kontrasten mellom de enkelte fargene kalles egenkontrast. Den sterkeste kontrasten finner du mellom de reine primærfargene: gul, rød, blå. Hva er kontrastfargen til brun? Komplementærfargen er blått. Alle nyansene av blått kan være godt følge til gulaktige bruntoner. – Blått er komplementærfargen til brunt, den rene brune som i kaffebønne. Er brunfargen din mer rød velger du en mer grønnblå tone slik som teal, petroleum, sjøgrønn, osv.

Hva passer til gul antikk?

Matchende farger

  • HUMMUS. 12118Les mer.
  • ADVENTURE. 11175Les mer.
  • EGGHVIT. 1001Les mer.
Folk spør også hvilke farger passer til sennepsgul? 2. Lilla og sennepsgult. Motsetninger tiltrekkes av hverandre, sies det jo – og sennepsgult sammen med en dyp plommelilla nyanse er et spennende valg å bruke i interiøret – enten på møbler, vegger, puter – eller i en fin kombinasjon.

Følgelig, hvilke farger matcher hverandre?

Farger som passer godt sammen

  • En harmonisk toklang lages av farger som ligger rett overfor hverandre på fargesirkelen, dvs. komplementærfarger.
  • To eksempler: blått-orange, og blågrønt-rødorange.
Hvilke farger passer til Jotun Senses? En pudderrosa farge med lunhet og varme. Gir et dempet, feminint rosa uttrykk uten å bli for sukkersøt. Oppleves som ny og moderne sammen med en rustikk rød aksent som 2859 Whispering Red, og harmonisk inntil 10580 Soft Skin og 2856 Warm Blush.

Du kan også spørre hvilken farge passer til olivengrønn?

For et rolig inntrykk kan grønnfargen kombineres med lys grå, da vil grønnfargen komme enda bedre frem. Men er du glad i farger kan olivengrønn kombineres med andre farger i samme toner. Å blande nyanser i grønn og blå blir resultatet herlig sommerlig.

By Graehme Rettke

Hvor langt tilbake er det mulig å spore slekt? :: Hvordan bruke fargesirkelen?
Nyttige lenker